Värme

Hur varmt ska det vara?

Stockholmshem håller normalt 20-21 grader i lägenheterna. Det är en temperatur som de flesta är nöjda med. När det börjar bli kallt utomhus startar värmesystemet automatiskt. När det sker beror på huset och vilken temperatur det är utomhus. Då ska hela huset värmas upp, alla väggar, tak och golv. Det kan upp till två veckor. Om temperaturen utomhus växlar snabbt kan det uppstå lägen när husets värmesystem inte hinner kompensera för det direkt.

Under augusti och september är luftfuktigheten utomhus ofta väldigt hög. Innan värmesystemet i huset har startat kan det göra att luften inomhus känns fuktig, det är ofta helt normalt. Är du orolig att något är fel så kommer bokar vi en tid för ett besök av en tekniker. 

Fungerar elementen som de ska?

Har du termostat på elementen i din lägenhet så regleras värmen i rummet automatiskt. Är termostaten inställd på 20 grader och rumstemperaturen blir högre slår termostaten av och elementen blir kalla.

Är värmen dålig så beror det oftast på att luft eller smuts har kommit in i värmesystemet så att elementen inte fungerar ordentligt. Ett element ska vara varmare upptill och svalare nedtill, eftersom det varma vattnet strömmar in upptill, ger ifrån sig värmen och strömmar ut nedtill för att åter värmas upp. Om elementet är kallare vid luftskruven än vid termostaten upptill på elementet behöver det luftas.

Lufta element

Kontakta kundtjänst för att boka en servicetekniker som kan komma och lufta dina element. Mät rumstemperaturen först så att du kan uppge den vid anmälan.

Möblera inte för elementen

För att få en jämn och bra värme måste luften cirkulera vid elementen, därför bör de inte täckas för med möbler eller gardiner.