Stopp i diskhon

Rinner vattnet undan sakta ur diskhon, eller har det blivit stopp? I de allra flesta fall går det att lösa problemet med hjälp av en vaskrensare som går att köpa i en välsorterad mataffär eller på ett byggvaruhus.

Fett och matrester kan täppa till diskhons vattenlås och avloppsrör så att diskvattnet inte rinner undan. I det allra flesta fallen kan du få bort proppen med en vaskrensare av gummi eller med koncentrerat diskmedel. Hur du gör beskriver vi under bilderna i fyra olika steg.

Undvik att skruva isär rör och vattenlås under diskhon! Det är nämligen inte helt lätt att få ihop rören på rätt sätt och då kan det börja läcka.

Så här gör du:

Diskho

Sätt i proppen i den ena hon och fyll på med lite vatten. Tejpa för avrinningshålet på hons insida, om det finns ett sådant.

Vaskrensare i diskho

Sätt vaskrensaren i den andra diskhon och fyll på med lite vatten. Om det finns avrinningshål, så tejpa för det även här.

Vaskrensare i diskho

Dra upp och tryck ner vaskrensarens skaft flera gånger. Då blir det en luftrörelse i rören och vattenlåset och oftast lossnar det som har fastnat.

Vattenstråle i diskho

Avsluta med att spola rejält med vatten i båda hoarna. Om det fortfarande är stopp - prova med två matskedar koncentrerat diskmedel som får verka några minuter.