Autogiro

Autogiro är ett bekvämt sätt att betala hyran utan att behöva bevaka förfallodagar och köa på banken. Du kan lita på att din hyra alltid betalas i tid – även när du är bortrest.

Autogiro kan användas av dig som har pengar på bankbokslöst konto t ex banklön, personkonto eller PlusGiro. Autogiro är en service som inte kostar dig något extra. Det enda villkoret är att du måste se till att det finns pengar på ditt konto när betalningen ska göras.

Gör så här:

Enklast är det att ansöka om autogiro via Bankgirots webblösning. Du hittar länken i rutan till höger. Längst ned på sidan kan du även ladda hem en medgivandeblankett om du vill skicka in den per post. Där hittar du även bestämmelser för Autogiro.

  • Läs igenom bestämmelserna först. Fyll sedan i webbformuläret via länken till höger, alternativt skriv ut medgivandeblanketten som du sedan fyller i och skickar till AB Stockholmshem, Svarspost, Kundnummer 110 045 600, 110 09 Stockholm. Inget frimärke behövs, Stockholmshem står för portot.
  • Hyresbetalningen görs sista vardagen före varje ny månads början. Du behöver inte göra något annat än att se till att det finns pengar till hyran på ditt konto.
  • På hyresbeskedet som du får hem varje månad ser du vilket belopp som kommer att överföras från ditt konto till Stockholmshem.
  • Kontakta gärna vår kundtjänst, tel 08-508 39 000, om du har några frågor.

Observera att under februari och mars 2019 har vi längre handläggningstid än normalt vid ansökan om autogiro på grund av systembyte. Tack för ditt tålamod.