Den genomsnittliga hyresgästen

Linus i Bagarmossen är i många avseenden vad man kan kalla ”den genomsnittlige hyresgästen” – och han är precis som de flesta en nöjd sådan.

Hyresgästen Linus tittar ut genom ett fönsterTvå personer kring de fyrtio, i en tvåa på 64 kvadrat i ett större område i södra Stockholm. Och i ett hus byggt i mitten av 1950-talet. Precis så ser de, teoretiskt, genomsnittliga hyresgästerna hos Stockholmshem ut.

Stockholmshemmet har träffat Linus Sylvén – statistiskt genomsnittlig hyresgäst, och för det mesta en nöjd sådan. Han bor med sin sambo Mahlin och två barn på Emågatan i Bagarmossen.

– När jag flyttade hit var det en fröjd att få bo i kommunal hyresrätt, personligen är det här det lugnaste område jag bott i. Det känns mysigt och hemtrevligt, säger han.

Precis som de flesta är han nöjd med både boendet och Stockholmshem, men har såklart synpunkter på vad som kan bli bättre. Ordningen i tvättstugan till exempel.

– Ringer man felanmälan kommer det alltid någon och fixar, säger han. Det allra mesta fungerar faktiskt väldigt bra här och även om städningen av tvättstugan kunde vara bättre är mycket välskött jämfört med mycket annat jag sett där jag bodde tidigare. 

För att komma upp till ”medelboendetid” krävs att familjen bor kvar ett par år till, och så blir det nog. De trivs i Bagarmossen. I Linus kvarter är det lugnt.