Sommartips för för våra hyresgäster

Publicerad

Klotgrill på gräsmatta. Foto Bengt Alm

Låt inte osande grillar, droppande balkonglådor, getingar, och sommartomma lägenheter där tjuvar kan "jobba" ostört lägga sordin på sommarstämningen. Här har vi samlat lite tips så att sommaren i våra områden blir härlig för alla:

  • Grillning. När det inte är eldningsförbud i Stockholm får du gärna grilla men ställ upp grillen en bit ifrån husen, där röken inte stör någon. Grilla däremot inte på balkongen, uteplatsen eller på gården i närheten av husen.Grilla säkert och kontrollera noga att kolen/askan är kall innan du slänger den – det har börjat brinna i våra hus för att glödande engångsgrillar slängts i sopnedkasten!
  • Skadedjur. Det är från utomlandssemestern som många råkar få med sig vägglöss som fripassagerare i resväskan. Och även om getingen inte är ett skadedjur kan den vara mycket besvärande. Men det finns effektiva sätt att skydda sig, läs våra tips här.
  • Balkonglådor. Häng gärna upp balkonglådor men se till att de hamnar innanför balkongräcket, inte på utsidan där de kan falla ner och skada någon. Tänk också på hur du vattnar så att det inte rinner ner till grannen under.
  • Semestra säkert. Låt inte tjuven misstänka att du är bortrest, förbered ditt hem och ha koll på riskerna så kan du verkligen koppla av när du är bortrest. Vi har samlat en massa bra tips för en trygg resa här.  
  • Fest och musik. Om du har fest och umgås på gården eller balkongen, tänk på att röster och musik kan störa.
  • Husdjur. Se efter dina husdjur så att de inte förorenar lekplatser eller trädgårdsytor, och plocka upp efter dem vid behov. Mata inte heller fåglar från fönster, balkong eller på marken, det kan locka till sig råttor och möss.
Och oavsett om du är hemma eller bortrest önskar vi dig en riktigt fin sommar!