Stockholmshem söker projektcontroller för nyproduktion

Uppdraget

I rollen som Projektcontroller för nyproduktion är du ansvarig för uppföljning av bolagets nybyggnadsprojekt. Du granskar fortlöpande projektens beslutade omfattning, utgifts- och tidsram och rapporterar avvikelser till chef Nybyggnad eller till Ledningsgruppen. Vid avrapportering ingår också att inhämta och vidareförmedla åtgärdsförslag från projektansvarig. Du är även delaktig i den övergripande planeringen och uppföljningen av nybyggnadsverksamheten inklusive rapporteringen till Staden. Vidare stödjer och utbildar du projektledare i de administrativa rutinerna kring projektredovisning och uppföljning. I samverkan med övriga controllers bidrar du till att utveckla uppföljning, analyser och ekonomistyrningen inom bolaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Vara drivande vid uppföljning av beslutade nybyggnadsprojekt från inriktningsbeslut till efterkalkyl.
  • Kvalitetsgranska underlagen inför beslut i ledningsgrupp eller styrelse vad gäller kriterierna utgifter, omfattning och tidsrymd.
  • Hantera projektavslut och överföring till anläggningsregistret vad gäller nyproduktionsprojekt och därtill hörande bokföring och avstämningar.
  • Ansvara för investeringsmoms avseende nyproduktion.
  • Medverka vid rapportering av bolagets projektportfölj.
  • Aktivt bidra till egen kompetensutveckling och till kompetensöverföring inom bolaget. Exempel på detta kan vara att göra nyckeltalsanalyser av olika moment i byggprocessen.
  • Arbeta med förbättringsarbete, struktur och implementering av nya arbetssätt inom ekonomisk uppföljning.

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom, civilingenjör eller motsvarande. Du har minst 4 års erfarenhet från projektrelaterad verksamhet eller ekonomistyrning inom fastighetsbranschen. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel samt goda kunskaper när det gäller fastighetsbranschens redovisning. 

Som person är du engagerad, driven och noggrann. Du gillar att arbeta med siffror, är analytisk och affärsmässig och har förmågan att se förbättringsområden inom ditt arbetsområde. Du tänker strategiskt och ser på sakers långsiktiga betydelse. Vi ser att du är trygg i din yrkesroll och trivs med att både arbeta självständigt med ett stort ansvar men också har förmågan att arbeta i team eftersom arbetet innebär många kontaktytor och mycket samarbete med andra. Du har också en positiv attityd och gillar att ta egna initiativ och att hela tiden utveckla dig själv och verksamheten.

Vi erbjuder!

Vi kan erbjuda dig ett kul och omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i ett företag som verkligen gör skillnad i människors vardag. Du får en viktig roll i att stödja och utveckla ekonomistyrning och projektuppföljning inom nyproduktionen. Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 16 december 2018, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Jerry Loft, Controllerchef på tel. 08 508 39 701. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Malin Ehn, HR på tel. 08 508 39 123. Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08-508 39 508.

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra 27 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare, dvs. lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder hyresgästerna och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende ¬varje dag. Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är ca 350 personer. Läs mer på www.stockholmshem.se