Stockholmshem söker områdestekniker till Sydväst och Innerstad/Västerort

Som Områdestekniker ansvarar du för att ge förstklassig service till våra hyresgäster och åtgärda fel i lägenheten och allmänna utrymmen. Du har även koll på drift, skötsel, löpande underhåll och den allmänna ordningen i området.

Vi söker nu områdestekniker till två av våra förvaltningsteam, en med placering i team Midsommarkranden/Aspudden som tillhör distrikt Sydväst och en med placering i team Rinkeby som tillhör distrikt Innerstad/Västerort.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Med ett gott bemötande genomföra professionell service och reparationer i lägenheten och allmänna utrymmen.
 • Rondera allmänna utrymmen och utemiljön.
 • Snabbt åtgärda felanmälningar.
 • Göra beställningar och uppföljning av externa jobb.
 • Ge service till hyresgästerna gällande boendefrågor och ordningsregler vid lägenhetsbesök. Medverka vid välkomstbesök.
 • Spontanförsälja ”Fint hemma” till hyresgäster vid lägenhetsbesök.
 • Föreslå förebyggande underhåll.
 • Utföra förebyggande brandskyddstillsyn i fastigheterna.
 • Utföra särskilda inventeringar av exempelvis paraboler, förråd m m.

Utbildning

 • Gymnasial utbildning med inriktning gärna mot fastighetsservice eller motsvarande yrkeserfarenhet.
 • Körkort

Kompetens och yrkeserfarenhet
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper mer än hur lång arbetslivserfarenhet du har. Du ska ha ett tekniskt intresse för fastigheter samt en vilja att lära dig och utvecklas i rollen. Du har också lätt för att ta till dig ny teknik, har god datorvana och är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att tala engelska och det är meriterande om du även behärskar fler språk.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en person som har en god samarbetsförmåga och bidrar till en bra laganda i gruppen. Du lyssnar, är lugn och samarbetsinriktad. Du har ett intresse och förmåga att hjälpa andra och vill hitta lösningar. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv likväl som andra. Du tar ansvar för din uppgift och driver självständigt dina arbetsuppgifter och processer till avslut.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan
För att söka tjänsten, registrera din CV och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 12 december 2017. Ange om du är intresserad av båda tjänsterna eller enbart en av dem.

Har du frågor angående tjänsten på distrikt Sydväst är du välkommen att områdeschef Tomi Heder på telefon 08-508 39 339.

Är du intresserad av tjänsten på distrikt Innerstad/Västerort är du välkommen att kontakta Distriktschef Roger Larsson på tel. 08-508 39 502

Facklig representant för Kommunal är Börje L Eriksson, tel. 08-508 39 233