Stockholmshem söker en Ekonomiadministratör med processansvar

Vill du vara en del av en ekonomiavdelning där du får möjlighet att driva förändring- och förbättringsarbeten tillsammans med andra avdelningar?

Stockholmshem har stora flöden av ekonomiska transaktioner och tar nu nästa steg i att effektivisera leverantörsfakturaprocessen och behöver därmed stärka upp leverantörsreskontran med ytterligare en medarbetare med stort intresse för målinriktat förbättringsarbete.

Uppdraget

I processansvaret ingår att ge administrativt stöd åt organisationen gällande leverantörsfakturor och tar fram förslag på optimering av flöden. Tillsammans med kollegor på ekonomiavdelningen och med andra avdelningar driver du förbättringsarbete och bidrar till att effektivisera flödet och öka automatiseringen. I rollen ingår även att få ut fakturor i flödet som fastnat, påminnelsehantering och att ta fram utbetalningsförslag samt avstämningsansvar. Du rapporterar till Redovisningschefen och ingår i en grupp på 10 personer.

Dina arbetsuppgifter

Som ekonomiadministratör med processansvar arbetar du med många olika arbetsuppgifter. Du kommer att vara en del i en grupp som har övergripande ansvar för leverantörsfakturor inom bolaget.

I rollen ingår att:

• Ta emot leverantörsfakturor i olika format och ankomsthanterar dessa enligt beslutad process och ansvarsfördelning.

• Säkerställa att leverantörsfakturorna följer de formaliakrav som är uppsatta internt och extern.

• Ha daglig kontakt med både leverantörer och kollegor på andra avdelningar angående fakturafrågor.

• Arbetar aktivt med att minska den manuella hanteringen och avhjälper fel som uppkommer avseende leverantörsfakturor.

• Initiera och driva projekt tillsammans med andra enheter för att automatisera flöden både vad det gäller kontering samt automatattest.

• Ha ett nära samarbete med inköpsavdelningen vid upphandling av nya avtal för att i ett tidigt skede säkerställa att den kommande uppsättningen av fakturaflödet blir effektiv och korrekt.

• Förbättra och utveckla rutiner samt IT-stöd inom flödet beställning-, leverans-, fakturagodkännande och betalningsflödet.

• Ta fram månatlig statistik samt genomföra analyser av fakturaflöden.

• Vara behjälplig vid i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom enheten.

Vi söker dig som har:

• Eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande.

• God vana av att arbeta i olika IT-miljöer. Erfarenhet av Agresso är meriterande.

• Erfarenhet av att ha arbetat med liknande uppgifter företrädesvis på ett medelstort företag, där du har hunnit skaffa dig goda kunskaper om flöden inom leverantörsfakturahantering, arbetat med optimering av dessa samt att du har grundläggande kunskaper om redovisning.

Som person är du självgående, serviceinriktad och håller hög ambitionsnivå. Du trivs med att ha många kontaktytor, drivs av förbättringsarbete, arbetar bra tillsammans med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du är nyfiken med god förmåga att se möjligheter, initierar förbättringsförslag och driver arbetet systematiskt mot mål. Vidare är du strukturerad, organiserad och arbetar noggrant med hög kvalité.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna!

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för utveckling och engagemang i ett framtidsinriktat företag med trevliga kollegor. Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan

Skicka gärna in din ansökan omgående då urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är den 18 december 2018. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Jenny Lins, HR-specialist, på tel 08-508 391 27. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Joanne Lindberg på tel. 08-508 391 77.

Facklig representant för Vision är Chantelle Small tel. 08-508 39 508.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra över 27 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom ca 3 500 lokaler. I 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder – hyresgästerna – och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag.

Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är ca 350 personer.