Stockholmshem söker chef nybyggnad

Stockholm växer! Fler hyresbostäder måste fram och inom de närmsta tre åren kommer vi att öka antalet byggstarter från nästan 600 till 1 000 lägenheter per år. Vill du vara med och driva byggandet av framtidens Stockholm tillsammans med vårt kunniga och engagerade nybyggnadsteam? Vi har en rad spännande och utmanande projekt framför oss med fokus på att bygga energismart och långsiktigt med kvalitet. Det ger oss möjlighet att ligga i utvecklingens framkant på många områden.

Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i ett framtidsinriktat företag med trevliga kollegor.

Uppdraget
Som chef för enheten Nybyggnad är ditt uppdrag att ansvara för Stockholmshems alla bostadsprojekt inom nybyggnation, samt att utveckla enheten på ett effektivt och framgångsrikt sätt för att säkerställa den ökade nybyggnadstakten. I uppdraget ingår också att upprätta tillfälliga modulbostäder för nyanlända.

Du har budget- och resultatansvar för verksamheten samt personalansvar för cirka 14 medarbetare. I rollen ingår att leda, utveckla, stödja och motivera dina medarbetare. Som chef arbetar du aktivt med affärsutveckling med ansvar för affärsplaneläggning. Vidare har du beställar- och upphandlaransvar för entreprenörer och underentreprenörer samt miljö- och kvalitetsansvar.

Vem är du
Vi söker dig som är högskoleutbildad, gärna civilingenjör. Du har minst 10 års kvalificerad erfarenhet inom området bostadsbyggande och erfarenhet av byggprojektledning. Vi ser gärna att du även har specialistkunskaper om bygglagstiftningen, entreprenadjuridik, miljö och kvalitet samt byggadministration. Du har också erfarenhet av ledarskap.

Som person är du självgående och duktig på att bygga team genom att skapa engagemang och delaktighet kring gemensamma mål. Du arbetar bra tillsammans med andra, kommunicerar på ett tydligt sätt och skapar goda relationer såväl internt som externt. Vi uppmuntrar nyfikenhet och intresse för nya lösningar, samtidigt som det är viktigt att du har gott omdöme, förstår och tillämpar affärsmässiga principer, är ekonomisk medveten och fokuserar på effektivitet ur ett helhetsperspektiv. Du har ett stort intresse för nybyggnadsfrågor inom bostadsbyggande, är en kunskapsresurs för andra och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap.

Stockholmshem erbjuder
Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i ett framtidsinriktat företag med trevliga kollegor. Har du intresse för bostäder och bostadspolitik med för denna tjänst en möjlighet att få inblick i och bidra till att fler spännande stadsdelar växer fram. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje både för egen del och för andra kommer du att trivas hos oss på Stockholmshem.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Stockholmshem med SOURCE. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta researcher Christel Persson på tel. 0736 55 23 00, christel.persson@source-executive.se eller senior konsult Ulrica Pantzar 0703 44 44 67, ulrica.pantzar@source-executive.se

Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan för att i ett första steg diskutera tjänsten närmare, kan du göra detta via SOURCE hemsida eller kontakta någon av ovanstående konsulter. Välkommen med din ansökan med via source. Vi ser fram emot din ansökan snarast dock senast den 21 januari.

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra 27 000 lägenheter bor närmre 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom ca 3 500 lokaler. I 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder – hyresgästerna – och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag.

Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är ca 350 personer.