Stockholmshem söker chef affärsutveckling bostad

Stockholm växer! Fler hyresbostäder måste fram och inom de närmsta åren ska vi öka antalet byggstarter från nästan 600 till 1 000 lägenheter per år.

Brinner du för bra bostäder, humana miljöer, arkitektur och stadsbyggnad? Vi har en rad spännande och utmanande projekt framför oss med fokus arkitektur, energieffektivitet och långsiktighet med kvalitet. Det ger oss möjlighet att ligga i utvecklingens framkant på många områden. Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i ett framtidsinriktat företag med trevliga kollegor.

Stockholmshem söker nu en modern ledare för att ta nästa steg i utvecklingen av enheten Affärsutveckling bostad

Uppdraget
Som chef för enheten Affärsutveckling leder du arbetet i processens tidiga skeden från ackvisition och detaljplanearbete till projektering, men också i processens slutskede med överlämning av bostaden till hyresgäst. Frågor kring ackvisition, detaljplaner, gestaltning, projektering och exploatering samt hyresgästmöten blir i din vardag. Du kommer också att utveckla enheten på ett effektivt och framgångsrikt sätt för att säkerställa den ökade nybyggnadstakten. Uppdraget innebär ett tätt samarbete med chefen för nyproduktion som ansvarar för projektens genomförandefas

Du har personalansvar för cirka 15 medarbetare inom fastighets- och projektutveckling, projektering, installationsledning samt hyresgästmöten. I rollen ingår att leda, utveckla, stödja och motivera dina medarbetare. I rollen ingår också att aktivt driva förändringsarbete och utveckling mot ökad affärsorientering och ett mer processorienterat arbetssätt. Du effektiviserar via ledarskap och god kommunikation och bidrar till ökad kundnöjdhet.

Vem är du?
Som person är du självgående och duktig på att bygga team genom att skapa engagemang och delaktighet kring gemensamma mål. Du arbetar bra tillsammans med andra, kommunicerar på ett tydligt sätt och skapar goda relationer såväl internt som externt. Vi uppmuntrar nyfikenhet och intresse för nya lösningar, samtidigt som det är viktigt att du har gott omdöme, förstår och tillämpar affärsmässiga principer, är ekonomisk medveten och fokuserar på effektivitet ur ett helhetsperspektiv. Du har ett stort intresse för nybyggnadsfrågor inom bostadsbyggande, är en kunskapsresurs för andra och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap.

Kvalifikationer
Du har en högskoleutbildning, arkitekt SAR-LAR-FPR, civilingenjör, lantmätare, samhällsplanerare eller motsvarande. Du bör ha minst 10 års erfarenhet inom området, och det är en fördel om du har arbetat på fastighetsägarsidan, gärna med bostäder. Det är önskvärt att du har ett kunnande inom såväl arkitektur, stadsbyggnad som teknik och exploateringsfrågor. Du är också van vid att samarbeta med både kommuner och övriga myndigheter, gärna inom Stockholms stad. Du har också erfarenhet av ledarskap.

Personliga egenskaper
För att lyckas i den här rollen är du affärsmässigt- och strategiskt lagd. Du har erfarenhet av att leda och entusiasmera personal och få dessa att jobba mot gemensamma och uppsatta mål. Ditt ledarskap karaktäriseras av tydlighet och förmåga att våga fatta beslut, samtidigt som du är en bra coach till dina medarbetare. Du har god samarbetsförmåga och är därmed bra på att hantera / möta kunder och andra samarbetspartners och har ett naturligt intresse av att kommunicera med människor.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten kontakta Patrik Andersson, chef Bygg & Teknik på tel. 08 508 39 201. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Malin Ehn, HR på tel. 08 508 39 123.Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08 508 39 508. Välkommen med din ansökan med meritförteckning via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot din ansökan snarast dock senast den 21 januari 2018. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra 27 000 lägenheter bor närmre 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom ca 3 000 lokaler. I 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder – hyresgästerna – och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag.

Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är ca 350 personer.