Stockholmshem söker Energitekniker

På enheten Teknik i Solberga arbetar ett 50-tal personer med teknikfrågor, underhållsplanering och energifrågor. En av Tekniks enheter, Energi och Media, söker nu energitekniker med inriktning mot våra fastigheters energi- och klimatsystem.

Din roll

Som energitekniker kommer du att arbeta med ett av våra fastighetsområden. Du kommer att tillhöra ett glatt och trevligt gäng på ca 20 personer där det är högt i tak. Du har ett eget geografiskt ansvarsområde men en viktig framgångsfaktor för gruppen är samarbete, vi hjälper varandra.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara ansvarig för uppvärmning och ventilation i de byggnader du har inom ditt område. Stockholmshem har högt uppsatta energibesparingsmål och i det arbetet bidrar du i allra högsta grad. Du följer dina fastigheters energiförbrukning, analyserar, optimerar och tar fram förslag på åtgärder. Du samarbetar i nära relation med områdets förvaltare och fastighetstekniker och stödjer dem inom värme och ventilationsfrågor. Du ansvarar även för felsökning och felavhjälpande underhåll av byggnadernas klimatsystem.

Din profil

Vi söker dig som har relevant teknisk utbildning, förslagsvis inom energiteknik eller fastighetsdrift. Alternativt har du arbetslivserfarenhet som vi anser vara likvärdig. Vi ser gärna att du har utökade kunskaper inom områden som värmesystem, ventilation och/eller styr- och reglerteknik. Erfarenhet av arbetsledning och/eller erfarenhet av beställarrollen är meriterande.

Du har en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta med andra människor. Du är också självständig och tar ansvar för dig och gruppen. Du gillar utmaningar och har en vilja att hela tiden lära dig nya saker.

Körkort för bil med manuell växel är ett krav.

Vi erbjuder dig ett utmanade och spännande arbete i ett bolag i förändring där det finns stort utrymme för utveckling, påverkan och lyhördhet för nya idéer hos ledningen.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med cv via länken nedan.

Sista ansökningsdag är den 19 november, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Karlsson, arbetsledare Energi & Media, tel. 08-508 39 378. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Malin Ehn, HR, tel. 08-508 39 123. Facklig representant för Vision är Chantelle Small tel. 08-508 39 508.

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra 27 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I över 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder – hyresgästerna – och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag.

Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är ca 350 personer.