Deltidsuppdrag som projektledare för Klimatsmarta hyresgäster

Klimatsmarta hyresgäster är ett delprojekt inom EU-projektet GrowSmarter. Delprojektet går ut på att engagera Stockholmshems hyresgäster i Valla Torg i att minska sin energianvändning och klimatpåverkan. Som projektledare för Klimatsmarta hyresgäster visstidsanställs du av Stockholmshem. Projektet genomförs i samverkan med Energi- och klimatenheten på Miljöförvaltningen i Stockholms stad, i projektgruppen ingår en representant från Stockholmshem och tre från Energi- och klimatenheten. Du kommer att ha tillgång till en arbetsplats både hos Stockholmshem och på Miljöförvaltningen.

Uppdraget
Du kommer att jobba ungefär 20h/vecka med att leda projektet Klimatsmarta hyresgäster till och med våren 2019. Du kommer att ha stor möjlighet att styra dina arbetstider själv och vi tänker oss att jobbet kan kombineras med deltidsstudier eller annan sysselsättning. Antalet timmar per vecka ska ses som ett riktvärde eftersom arbetsintensiteteten varierar med projektets olika faser.

Du kommer att planera och genomföra olika event och aktiviteter för de boende i Stockholmshems hus i Valla torg i Årsta, totalt cirka 320 hushåll. Det övergripande målet med projektet är att minska hyresgästernas energianvändning och klimatpåverkan. Det vill vi uppnå genom att skapa engagemang hos de boende genom olika event, hembesök och informationssatsningar. På så vis vill vi få hyresgästerna att använda de smarta lösningarna som finns i husen och i området och få kunskap om hur de kan göra energi- och klimatsmarta val i vardagen.

Till din hjälp för planering och genomförande av aktiviteter har du projektgruppen som alla bidrar med arbetstid i projektet. Du har stor möjlighet att påverka och komma med idéer kring planering och val av aktiviteter. I ditt uppdrag ingår att sammankalla och leda projektgruppsmöten. Du har också huvudansvaret för att följa upp aktiviteterna samt följa upp projektbudgeten. En viktig del av arbetet är att nå ut och engagera hyresgästerna och boende i närområdet, så erfarenhet av kommunikationsarbete är meriterande.

Viktiga ansvarsområden:

  • Kalla till möten och samordna projektgruppens arbete
  • Planering och utveckling av aktiviteter och event
  • Ha huvudansvar för genomförandet av eventen
  • Ha huvudansvar för genomförandet av aktivitete
  • Samordning av aktiviteterna som utförs av andra i projektgruppen, t.ex. hembesök av Energi- och klimatrådgivningen
  • Göra och sprida kommunikationsmaterial t.ex. eventinbjudningar
  • Kontakt med boende i samarbete med Stockholmshem

Vem är du?
Du gillar att hugga i där det behövs, har erfarenhet av projektledning och uppskattar samarbete och mötet med andra människor. Du är självgående i ditt arbete, driver processer framåt och kommer med egna initiativ. Som person är du lösningsorienterad, smidig i din kommunikation och lyhörd inför kulturella olikheter. Har du tidigare erfarenhet av påverkans- eller kommunikationsarbete är det ett plus. Det är också meriterande om du har kunskaper inom områdena energi, klimat och social hållbarhet. Du har god datorvana och är bra på att uttrycka dig på ett tydligt sätt i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi kan erbjuda dig ett deltidsjobb med flexibla arbetstider i ett framtidsinriktat företag med ett spännande och viktigt uppdrag. Gillar du dessutom samarbete och vill ha kul på jobbet, då kommer du att trivas hos oss. Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan
Tjänsten är en visstidsanställning med timersättning om ca 20h/vecka fram till maj 2019 med tillträde snarast. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hållbarhetsstrateg Åsa Stenmark, på tel. 08-508 39 119. Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08 508 39 508

Sista ansökningsdag är den 25 januari 2018, men skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen gått ut.

Välkommen med din ansökan via länken!

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra 27 000 lägenheter bor 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom ca 3500 lokaler. I över 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder, hyresgästerna, och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag.

Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är ca 350 personer.