Stureby, kvarteret Gamlebo

Det nya huset i kvarteret Gamlebo (3D-grafik)

Vid Tussmötevägen i Stureby strax intill grönområdet Hemskogen bygger vi ett nytt hus i kvarteret Gamlebo. Totalt blir det 19 ljusa lägenheter på två och tre rum och kök i det nya femvåningshuset

Området

Stureby är attraktivt för dess närhet till parker och naturmark. Den relativt glesa bebyggelsen omgiven av grönska gör området i sig lugnt och tilltalande med goda rekreationsmöjligheter. Området har vuxit fram sedan början av förra seklet och här finns främst småhus men även en del flerfamiljshus med framförallt mindre lägenheter.

Service

Livsmedelsbutiker och småbutiker finns i anslutning till tunnelbanestationerna. Globen city med all tänkbar service finns på promenadavstånd. I området finns även idrottsplats och tennisbanor. I stadsdelen finns ett flertal förskolor och grundskolor. Enskede Gårds gymnasium ligger alldeles i närheten.

Kommunikationer

Det nya huset ligger drygt 300 meter eller några minuters promenad från t-banans station Svedmyra med 7 minuters resa in till Gullmarsplan

Huset

Husets fasad putsas i en ljus beige kulör med fönsterpartier som bryter av i olika gröna färger. Balkongerna har stilrena räcken i aluminium och uteplatserna är plattbelagda

Gemensamma utrymmen

Förråd

Förråd är planerade inne i lägenheterna eller i anslutning till trapphuset.

Tvättmöjligheter

 Badrummen har en arbetsbänk med plats förberedd för egen installation av tvättmaskin och torktumlare. Ingen gemensam tvättstuga.

Cykelförråd

Ett gemensamt rum för förvaring av cyklar samt barnvagnar och rullstolar finns med entré i bottenplan.

Barnvagns- och rullstolsrum

Ett gemensamt rum för förvaring av barnvagnar och rullstolar samt cyklar finns med entré i bottenplan.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Sophantering

Soprum för hushållssopor planeras på gården. För övrigt avfall finns källsorteringsrum i huset intill.

Lekplats

En lekyta för de mindre barnen ställs i ordning på gården med sandlåda och något gungdjur.

Parkering

I anslutning till de nya husen finns en parkering med 52 bilplatser. Samtliga platser är förberedda för motorvärmaruttag. I direkt anslutning till huset iordningsställs två handikapplatser.

Lägenheterna

Lägenheterna blir ljusa tvåor och treor på 52 respektive 76 kvm med parkettgolv i alla rum. Tvåorna har en öppen välkomnande planlösning mellan hall, kök och vardagsrum. Från vardagsrummet nås ett rymligt sovrum med klädkammare. Lägenhetsförråd finns i anslutning till trapphuset. Treorna är planerade med hallar som öppnar upp in mot stora ljusa vardagsrum. Köken är välplanerade med praktisk genomgång till hall och vardagsrum. Förråd är planerade inne i lägenheterna. Tvåorna och de flesta treorna får väl tilltagna balkonger med eftermiddags- och kvällssol. Två av lägenheterna på tre rum och kök får istället plattbelagda uteplatser. Badrummen har badkar, plastmatta och helkaklade väggar. I badrummen finns även plats förberedd för egen installation av både tvättmaskin och torktumlare under en praktisk arbetsbänk. I köken är plats förberedd för egen installation av diskmaskin. Alla lägenheter nås med hiss.

Standard och material

Hall

Golv: Parkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga. Förberett för egen installation av polislås. Hatthylla.

Badrum

Golv: Plastmatta

Väggar: Kakel

Övrigt: Badkar och badrumsskåp med spegel. Arbetsbänk med plats förberedd för egen installation av tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

Golv: Parkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Fönsterbänk i natursten.

Vardagsrum

Golv: Parkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Fönsterbänk i natursten.

Kök

Golv: Parkett

Väggar: Målas, kakel ovanför diskbänk.

Övrigt: Kyl/frys i kombination eller separat beroende på lägenhetsstorlek, spis med spiskåpa, bänkskiva i laminat och skåpinredning med målade luckor. Förberett för egen installation av diskmaskin och plats för mikrovågsugn. Fönsterbänk i natursten.

Lägenhetsförråd

Golv: Parkett i förråd planerade inne i lägenheterna.

Väggar: Målas

Övrigt: Hylla och klädstång

Balkonger eller uteplats

De flesta lägenheterna har balkong. Balkongerna är väl tilltagna med stilrena aluminiumräcken. Två treor i entréplan har fransk balkong och en tvåa har uteplats. Uteplatserna är plattbelagda.

TV, bredband, telefoni

Huset ansluts till bredbandsnät. I nätet erbjuds IP-TV-, IP-telefoni- och Internettjänster.

Ritningar

Ritningar på våningsplan

 

Ritning Gamlebo (3D-grafik)                           Ritning Gamlebo (3D-grafik)

 

Ritning Gamlebo (3D-grafik)                           Ritning Gamlebo (3D-grafik)

 

Ritning Gamlebo (3D-grafik)