Älvsjö - Solberga bollplan

INFLYTTNING PÅGÅR

Kvarteret Solberga Bollplan ligger stadsdelen Solberga i södra Stockholm. Solberga räknas till Älvsjö, som i sin tur är en gammal kulturbyggd. Fram till idag har det charmiga 50-talsområdet växt i en långsam takt.

Kvarteret består av två hus med totalt fem trapphus. Solberga Bollplan ligger mellan Solbergaskolan och Stockholmshems byggnader  vid Folkparksvägen och i direkt anslutning till Stockholmshems befintliga kvarter med den nya angöringsgatan Tåhättevägen i nordväst. Alla balkonger och uteplatser är placerade mot söder, den fasad som vänder sig mot naturen och entréer mot angöringsgatan i norr. Detta är något som de nya byggnaderna har gemensamt med de omgivande byggnaderna och något som är typiskt för arkitekturen i Solberga.  

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Har du frågor om hur det är att bo i nybyggt? Läs några vanliga Frågor och svar.

Husen

Kvarteret Solberga Bollplan består av 74 ljusa lägenheter i två bostadshus med fem våningar och totalt fem trapphus. En längre byggnad med tre trapphus i öster och en kortare byggnad med två trapphus i väster. Ett av trapphusen har en källarvåning med tvättstuga, cykel- och lägenhetsförråd, samt teknikutrymmen. 

Byggnaderna kommer utvändigt att bestå av tre huvudmaterial; puts, trä och aluzink/varmförzinkad stål. Husen kommer att putsas i två olika kulörer med vita omfattningar kring vissa fönster. Träpaneler är ett återkommande inslag vid entréer, balkongskärmar, räcke vid uteplats, samt komplementbyggnader. Materialen är valda för att samspela med den befintliga bebyggelsen. Tanken är att utformningen ska återspegla Solbergas karaktär men i en ny tappning. 

 

ALLMÄNNA UTRYMMEN

Cykelförråd: Det finns cykelförråd både i källarplan och på marknivå. Det finns även ett cykeltak och cykelpollare för parkering på gården.

Barnvagns- och rullstolsrum: Finns på vindsplan och nås med hiss.

Hiss: Samtliga lägenheter samt vind och källare nås av hiss.

Tvättmöjligheter: Lägenheterna har plats förberedd för egen installation av kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare i bredd alternativt tvättpelare beroende på lägenhetsstorlek. Det finns dessutom en gemensam tvättstuga i källarplan i det ena huset.

Sophantering: Alla lägenheter har tillgång till sopkasuner på gården och miljörum med källsortering som finns i kvarteret.

Förråd: Lägenhetsförråd till samtliga lägenheter finns på vindsplan alternativt källarplan. 

Lekplats: En ny lekplats planeras av Stockholms stad på bakgårdens sydöstra sida. I närområdet finns även en nyrenoverad idrottsanläggning samt bollplan.

Parkering: Finns i anslutning till huset i form av carport (15 platser) och markparkering (13 platser), utöver det finns även parkering i Stokholmshems andra befintliga områden i närheten. Möjlighet till elladdning kommer att finnas.

 

 

 

Lägenheterna

Lägenheterna har öppna och ljusa planlösningar med modern utrustningsstandard. Nästan alla lägenheter har fönster åt två håll och antingen balkong eller uteplats utanför lägenheternas vardagsrum. Takhöjden är normalt ca 2,50. 

Standard och material

 • Golv: Klinker i badrum, WC och vid entré. Ekparkett med ekackerade socklar i övriga lägenheten.
 • Väggar: Helkaklat i badrum, målat med kakel ovanför tvättställ i extra wc. Kakel ovan bänk i kök. Målat i övriga lägenheten. 1-2 förstärkta väggar för TV.
 • Kök: Vitlackerade skåpsluckor med rundade kanter och bygelbeslag. Kyl/Frys eller Kyl och Frys separat beroende på lägenhetsstorlek.
  Spis med glaskeramikhäll och ugn. Integrerad spiskåpa. Bänkskivor i grå laminat med rak kantlist. Alla lägenheter förbereds för installation av diskmaskin. Plats för egen mikrovågsugn.
 • Badrum: Tvättställ med kommod i vitt och spegelskåp. Beroende på lägenhetstyp förbereds för installation av tvättmaskin och torktumlare. I lägenheter med badrum mot yttervägg ingår handdukstork.
 • Extra WC: Tvättställ med spegelskåp. 
 • Balkong/Uteplats: Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Balkongerna och uteplatserna är utrustade med eluttag, vädringsbeslag samt belysningsarmatur.
 • Förvaring: Garderobsinredning och klädkammare enligt lägenhetsritning. Förråd på vind. Ett fåtal lägenheter har förråd i källaren.
 • Övrigt: Fönsterbänkar av kalksten. Säkerhetsdörr. Postbox i entréhall. Elektronisk låssystem till allmänna utrymmen och portar. Gemensam tvättstuga.
 • Tv, telefoni och bredband: Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber

Val & tillval

När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med vackra parkettgolv och helkaklat badrum. För att göra inredningen lite mer personlig har du också möjlighet att göra ett antal val och tillval.

Några val erbjuds fritt som t ex andra kulörer på stänkskydd och väggar. Tillval som t ex induktionshäll och bänkskivor väljs mot en extra kostnad. Tvättmaskin, torktumlare alternativt en kombimaskin erbjuder vi dig att köpa via oss och ha installerat vid inflyttningen.

Som blivande hyresgäst kommer du efter kontraktsskrivningen att bjudas till ett val- och tillvalsmöte då du får mer information och inspiration att göra dina val för din nya bostad.

Läs om Val och tillval i Solberga bollplan [PDF]

Planlösningar

Här kan du se ett urval av planlösningarna för husen på Tåhättevägen. Vid intresseanmälan, som sker via Stockholms Bostadförmedling, får du tillgång till fler planlösningar.

 

 Planlösningar Solberga bollplan

Service

Med bra kommunikationsmöjligheter och närhet till stort utbud av service gör Solberga till en attraktiv plats att bo på.

Området har flera kommunikationer med en kort promenad till bussen, pendeltågstationen i Älvsjö ligger ca 1,4 km bort samt Telefonplans och Hägerstensåsens tunnelbanestationer. Pendeltåg till Älvsjö. Vid Älvsjö station byter du till buss 142 mot Telefonplan till Pliggvägen, eller T-bana till Telefonplan och sedan buss 142 mot Älvsjö.

Vårdcentralen ligger på Solberga hagväg och på Kristalltorget hittar du kommersiell service som restaurang, frisör och spel- och tobaksaffär. En större matvaruaffär ligger på Kontrollvägen, ca 500 meter från kvarteret.

Vid Klacktorget finns mindre matvaruaffärer, pizzeria och ett gym.

I Älvsjö centrum som ligger 1,2 km bort finns ett större kommersiellt utbud samt bibliotek och medborgarkontor. Det finns också ett köpkvarter i Västberga industriområde, som ligger strax bakom kvarteret Solberga Bollplan.

För barnfamiljer finns det flera barnsäkra platser och förskolor i området. Vid skogen ligger Kristallens mycket populära öppna förskola och en parklek. Grundskolan Solbergaskolan ligger i anknytning till området, där det också planeras för en förskola. Solbergaskogen ligger bara några hundra meter från Solberga bollplan och förskolan Trollsländan ligger 500 meter bort på Sulvägen.

Den nyanlagda Solberga bollplan har en konstgräsplan och löparbana. Planen är belyst och har nybyggda omklädningsrum.