Solberga, kvarteret Tigerögat

Det nya huset i kvarteret Tigerögat (3D-grafik)

I lugna och gröna Solberga bygger vi 18 nya lägenheter i ett femvåningshus utmed Folkparksvägen. Lägenheterna är ljusa och de flesta är genomgående med fönster i minst två väderstreck och balkonger i soligt sydvästläge.

Området

Solberga hittar du i gröna stadsdelen Älvsjö, mellan Älvsjö station och Telefonplan. Den relativt glesa bebyggelsen omgiven av grönska gör området i sig lugnt och tilltalande. I söder finns Solbergaskogen med en två kilometer lång promenadslinga bland berghällar, tall och blandskog.

Service

Vid Klacktorget 500 meter från det nya huset finns en livsmedelsbutik och viss närservice. I Älvsjö centrum strax intill finns livsmedelsbutik, apotek, bibliotek, småbutiker och restauranger. Även vid Telefonplan finns en del närservice. I stadsdelen finns flera förskolor och grundskolor och närmaste gymnasium finns i Älvsjö. I november nyinvigdes Ungdomens hus i Solberga med replokaler, café och aktiviteter som film, foto, design, dans och idrott.

Kommunikationer

På fem minuter tar du dig till Telefonplan eller Älvsjö station med bussen som stannar till på Folkparksvägen precis utanför huset. Från Telefonplan tar resan till Slussen 10 minuter med tunnelbanans röda linje.

Huset

Det nya huset är ritat av Vera Arkitekter och har adress Kristallvägen 158-160.

Gemensamma utrymmen

Tvättmöjligheter

En stortvättstuga med möjlighet till grovtvätt iordningställs i entréplanet. Samtliga lägenheter har även plats förberedd för egen installation av tvättpelare i badrummen.

Cykelförvaring

Ett rymligt cykelrum iordningställs med entré direkt utifrån på den västra gaveln av huset. Cykelställ och cykelstolpar på gården.

Barnvagns- och rullstolsrum

Rum för förvaring av barnvagnar och rullstolar finns i entréplan på Kristallvägen 160.

Sophantering

Ett nedkast för hushållssopor planeras på gården. För övrigt avfall finns ett källsorteringsrum i huset, med entré från gården.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Förråd

Förråd är planerade inne i lägenheterna, fyrorna har två och de mindre lägenheterna har ett.

Lekplats

En lekyta för de mindre barnen ställs i ordning på gården i anslutning till huset.

Parkering

Ett begränsat antal parkeringsplatser iordningställs ut mot Kristallvägen i anslutning till gården.

Lägenheterna

Lägenheterna blir främst fyror på 96 kvm men det byggs även fem tvåor och en etta. Tvåorna är på 72 eller 76 kvm, ettan är 40 kvm. Planlösningarna är ljusa och luftiga tack vare att lägenheterna är genomgående eller ligger placerade över en gavel. De flesta har soliga balkonger mot sydväst med stilrena räcken. Fyrorna har två förråd praktiskt planerade inne i lägenheterna medan de mindre lägenheterna har ett. Alla lägenheterna har plats förberedd för egen installation av tvättpelare i badrummet. Golven är genomgående vacker parkett, med undantag för badrummen. I alla fyror och tvåor sätts det in badkar. I de välplanerade köken är det förberett för egen installation av diskmaskin.

Standard och material

Hall

Golv: Parkett

Väggar:Tapet

Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga. Förberett för egen installation av polislås. Hatthylla.

Kök

Golv: Parkett

Väggar:Målas, kakel ovanför diskbänk.

Övrigt: Spis med spiskåpa, bänkskiva i laminat och skåpinredning med målade luckor. Förberett för egen installation av diskmaskin och plats för mikrovågsugn. Kyl och frys i fyrorna medan de mindre lägenheterna har kombinerad kyl/ frys. Fönsterbänk.

Sovrum

Golv: Parkett

Väggar:Tapet

Övrigt: Fönsterbänk.

Vardagsrum

Golv: Parkett

Väggar:Tapet

Övrigt: Fönsterbänk.

Badrum

Golv: Plastmatta

Väggar:Kakel, plastmatta vid badkar.

Övrigt: Badkar och badrumsskåp med spegel. Plats förberedd för egen installation av tvättmaskin och torktumlare i pelare. Lägenheten på ett rum och kök har dusch.

Balkonger eller uteplats

Lägenheterna på 1-4 trappor har balkonger med stilrena räcken, vända mot sydväst. Ettan i entréplan har inte balkong/ uteplats medan tvåan har en plattbelagd uteplats mot sydöst, avskild med en trivsam plantering.

TV, telefoni och internet via bredband

Huset ansluts till Stockholmshems nya bredbandsnät som ger tillgång till IP-TV-, IP-telefonioch Internettjänster med hög kapacitet.

Ritningar

Ritningar på husets våningar

Här nedan kan du se ritningar på alla våningsplanen i det nya huset. Klicka på bilderna för att se dem i större format.

 

Ritning Solberga (3D-grafik)                               Ritning Solberga (3D-grafik)

Våningsplan, 4 trappor                                         Våningsplan, 3 trappor

Ritning Solberga (3D-grafik)                               Ritning Solberga (3D-grafik)

Våningsplan, 2 trappor                                        Våningsplan, 1 trappa

Ritning Solberga (3D-grafik)

Entréplan