Södermalm, Kvarteret Tygeln

Se alla bilder

Kvarteret Tygeln på Södermalm har allt det där som ger atmosfär och närhet när det gäller innerstadsboende. Kvarteret har två nybyggda hus i 7-8 våningar, tre ombyggda hus från förra sekelskiftet i 3-5 våningar och ett friliggande nybyggt fyravåningshus på gården. I kvarteret byggs även ett antal butikslokaler.

På innergården planeras mycket grönska och trädäck skapar gemensamma sittytor. Dessutom byggs ett gårdshus med 19 lägenheter. Intill det nya kvarteret planeras en ny park kring Momma Reenstiernas palats.

I källarplan byggs även ett garage med ett 80-tal bilplatser.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Har du frågor om hur det är att bo i nybyggt? Läs några vanliga Frågor och svar.

3D- presentation

I 3D-presentationen av kvarteret Tygeln kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland alla projektets lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheterna och skriva ut dem.

Se 3D presentation

Husen

Varje trapphus har sin egen karaktär med putsade fasader i vitt, gult, brunt och grått i de nybyggda husen. De ombyggda husen är gula och röda.

Gården är uppdelad i två nivåer med trappor och ramper emellan. Där finns en utsläppsgård för förskolan, planteringar, sittplatser, några uteplatser till lägenheter och sopnedkast till sopsug.

Vid Maria Prästgårdsgata finns en portik in till gården med konstverk av glasmosaik på väggarna och en matchande grind.

Under 2015 kommer Jakob Mommas park att anläggas precis intill kvarteret. 

 Uteplats: För lägenheter på entréplan

 Sittplatser: Gemensamma sittplatser iordningsställs på flera platser.

 Cykel: Cykelrum finns på entréplan och källare.

Grill

Förråd: Finns i källaren med undantag för vissa vindslägenheter som har förråd i lägenheten.

 Barnvagns- och rullstolsrum: Finns på entréplan.

 Grind

 Belysning

 Tvättstuga: Totalt 3 gemensamma tvättstugor som finns på entréplan.

 Garage: 85 bilplatser och 2 stycken mcplatser finns under gården. Särskilda p-platser för rörelsehindrade.

 Förskola

 Postboxar: Finns i entréhall. Tidningshållare vid respektive lägenhetsdörr.

 Sophantering

Lägenheterna

Lägenheterna har varierade, ljusa öppna planlösningar med hög kvalitet. Många av lägenheterna har rundgång och fönster i två vädersträck. Lägenheterna i de ombyggda husen är rymliga och ljusa med generösa rumssamband och modern utrustningsstandard.

Nästan alla lägenheter har fönster åt två håll och antingen balkong, uteplats eller terrass. Några lägenheter högst upp har franska dörrar i stället för balkong.

Fyror och femmor har extra WC, i de flesta fall med extra dusch. Takhöjden är normalt ca 2,6 meter och i de ombyggda husen upp till 3,8 meter. Vindsvåningarna har delvis snedtak med takfönster. 

Standard och material

  • Takhöjd: Takhöjden är normalt ca 2,6 meter och i de ombyggda husen upp till 3,8 meter. Vindsvåningarna har delvis snedtak med takfönster.
  • Golv:  Klinker i badrum. Ekparkett med eklaserade furusocklar i övriga lägenheten.
  • Väggar: Kakel i badrum, målade väggar i övriga lägenheten.
  • Kök: Släta vita luckor och lådfronter med infällda greppslister, bänkskiva av massiv ek och stänkskydd i vitt blankt kakel. Infälld spishäll, rostfri varmluftsugn, fläkt med täckande skåplucka, integrerad kyl, integrerad frys (i 2 RoK och mindre integrerad kyl/frys), mikrovågsugn och integrerad diskmaskin ingår. Fönsterbänk av natursten.
  • Badrum: Tvättställ med kommod av ek och spegelskåp med belysning i tak. Badkar. Handdukstork, placerad på vägg vid badkarets kortsida. Förberett för tvättmaskin och torktumlare under bänkskiva av massiv ek. Vita överskåp ovan bänkskiva.
  • Balkong/Uteplats/Terass: Balkonger har platta av betong och balkongräcken är av glas. Uteplatser har plattsättning till anslutande grönska. Klädhängare. Eluttag samt belysningsarmatur finns.
  • Förvaring: Garderobsinredning och klädkammare enligt lägenhetsritning.
  • Tv, telefoni och bredband: Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang vi telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber.

Val & Tillval

När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med vackra parkettgolv och helkaklat badrum. För att göra inredningen lite mer personlig har du också möjlighet att göra ett antal val och tillval. 

Några val erbjuds fritt som t ex andra kulörer på stänkskydd, väggar och om du istället vill ha duschhörna i badrummet. Tillval som t ex ett urval av tapeter, induktionshäll och bänkskivor väljs mot en extra kostnad. Tvättmaskin, torktumlare alternativt en kombimaskin erbjuder vi dig att köpa via oss och ha installerat vid inflyttningen.

Som blivande hyresgäst kommer du efter kontraktsskrivningen att bjudas till ett val- och tillvalsmöte då du får mer information och inspiration att göra dina val för din nya bostad. 

Se val och tillval för kvarteret Tygeln