Rågsved, kvarteret Fallbrickan

Det nya huset i kvarteret Fallbrickan bild2 (3D-grafik)

På Kvistbrogatan i Rågsved bygger vi tre nya hus med totalt 83 lägenheter.

Området

Rågsved ingår i stadsdelen Vantör som ligger i södra Stockholm. Landskapet är dramatiskt kuperat med berg och dalgångar. År 1956 stod bostäder för 9 000 invånare klara här och 1958-59 började inflyttningen samtidigt som tunnelbanan färdigställdes.

Service

Vid tunnelbanan ligger Rågsveds centrum med butiker, konditori mm. Strax intill det nya kvarteret på Sköllerstagatan ligger ett lokalt litet centrum med livsmedelsbutik. I närbelägna Högdalen finns sim- och idrottshall, bibliotek, bank, vårdcentral och apotek mm. I sydöst sträcker sig grönområdet Rågsveds friområde ner mot sjön Magelungen.

Kommunikationer

De nya husen ligger cirka 600 meter eller knappt tio minuters promenad från tunnelbanan. Resan med grön linje till Gullmarsplan tar 13 minuter.

Huset

Husen byggs i anslutning till ett befintligt område med putsade trevåningshus byggda på 50-talet. De nya husen putsas i en ljus kulör och entréerna utformas med ett välkomnande burspråk.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd

Cykelrum finns i direkt anslutning till entréerna.

Barnvagns- och rullstolsrum

 Ett rum för barnvagnar och rullstolar finns i anslutning till varje trapphus.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Tvättstuga

En gemensam tvättstuga byggs i bottenvåningen på Kvistbrogatan 24. Ett stort glasparti gör den ljus och luftig. Tvättstugan utrustas för två parallella tvättpass med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkrum.

Sophantering

Hushållssopor slängs i ett sopnedkast som ligger i entréplanet. De tre husen kommer att anslutas till en befintlig sopsugsanläggning som redan finns i området. För övrigt avfall byggs en källsorteringsstuga och en ny station för förpackningsinsamling är planerad i närområdet.

Föreningslokal

Den lokala hyresgästföreningen har en föreningslokal med wc och pentry i det befintliga bostadskvarteret på Kvistbrogatan.

Förråd

Hälften av lägenheterna har förråd i husets bottenvåning och andra hälften har förråd planerade i lägenheterna.

Lekplats

Lekytor för de mindre barnen ställs i ordning på gården.

Parkering

Längs med Kvistbrogatan skapas ett 20-tal nya parkeringsplatser och i anslutning till de nya husen tillkommer ytterligare runt 40 parkeringsplatser varav 3 är handikapplatser. Ett antal platser förses med eluttag för motorvärmare

Lägenheterna

De 83 lägenheterna har balkong eller uteplats från kök eller vardagsrum med riktning åt sydväst eller sydöst med eftermiddags eller kvällssol.

De flesta lägenheterna är på två rum och kök men det blir även några lite större tvåor. Storlekarna varierar mellan 54 och 78 kvm. Planlösningarna är planerade med nära anslutning från hall till kök. Köken ansluter direkt eller genom en passage till de öppna och ljusa vardagsrummen med hörnfönster.

Badrummen har badkar, helkaklade väggar och plastmatta. I övriga lägenheten är det genomgående ekparkett. I köken är plats förberedd för egen installation av diskmaskin och i badrummen för tvättmaskin.

Hälften av lägenheter har förråd i husets bottenvåning och hälften har dem planerade i lägenheten. En lägenhetsvariant har farstu med granitkeramikgolv.

Standard och material

Hall

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade

Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga och brevinkast. Förberett för egen installation av polislås. Hatthylla

Farstu

Golv: Granitkeramik

Väggar: Målade

Badrum

Golv: Plastmatta

Väggar: Kakel

Övrigt: Badkar, badrumsskåp med spegel. Förberett för egen installation av tvättmaskin.

Vardagsrum

Golv: Ekparkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Fönsterbänk av sten

Sovrum

Golv: Ekparkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Fönsterbänk av sten

Kök

Golv: Ekparkett

Väggar: Målas, kakel ovanför diskbänk

Övrigt: Kombinerad kyl/frys, spis med keramikhäll och spiskåpa, bänkskiva i laminat och skåpinredning med målade luckor. Förberett för egen installation av diskmaskin och plats för mikrovågsugn. Fönsterbänk av sten.

Balkong eller uteplats

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats i anslutning till köket eller vardagsrummet. De vetter mot sydväst eller sydöst och har eftermiddagseller kvällssol. Balkongerna och uteplatserna är avskärmade mot grannlägenheterna och uteplatserna är plattbelagda.

TV, bredband, telefoni

Huset ansluts till bredbandsnät. I nätet erbjuds IP-TV-, IP-telefonioch Internettjänster.

3D presentation

Bild ur 3D presentationI 3D-presentationen av Fallbrickan kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland alla lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheter och skriva ut dem.

Se 3D presentation