Råcksta, kvarteret Vattenfallet 5

I Råcksta i korsningen av Råcksta Gårdsväg och Jämtlandsgatan bygger vi ett nytt hus med 78 lägenheter. I omgivningarna finns grönområden med kolonilotter och skogspartier.

Knappt 300 meter bort ligger Råcksta tunnebanestation med två minuter till Vällingby centrum med köpcentrum och all tänkbar service. På 14 minuter tar du dig till Alvik med byte till Tvärbanan och fyra minuter till tar dig till Fridhemsplan.

Området

Råcksta söder om Vällingby är en småskalig, grön sovstad med trevliga promenadvägar. En kort cykeltur tar dig ner till Mälaren med badplats och strandpromenad. Och här finns hela Grimstaskogens naturreservat att tillgå med elljusspår, ridvägar och möjlighet till svamp- och bärplockning.

Service

I stadsdelen finns viss närservice i K-märkta småstadslugna Råcksta centrum. I intilliggande Vällingby centrum som nyinvigdes 2008, finns över 200 butiker, serviceställen, caféer och restauranger. Och inte minst det prisade modehuset Kfem.

Flera förskolor och grundskolor finns i närområdet. Inte ens gymnasieskolor behöver du resa långt för att hitta flera att välja mellan.

Kommunikationer

Det nya huset byggs cirka 500 meter eller 5-6 minuters promenad från Råcksta tunnelbanestation.

Norrut längs gröna linjen är nästa hållplats Vällingby centrum med all tänkbar service. Till Alvik med anslutning till Tvärbanan tar resan 14 minuter och till Fridhemsplan tar det 4 minuter till.

Huset

Lägenheterna byggs i ett punkthus med 13 bostadsvåningar, som det första av totalt fyra nya hus som kommer att byggas i samma område. Fasaderna blir ljusa och stilrena i vit och gul puts, en arkitektur som smälter in väl med Vattenfalls klassiska kontorsbyggnad i närområdet.

Runt huset planeras grönska, planteringar och sittplatser. Här blir det också uteplatser till lägenheter i bottenvåningen. I de närmsta omgivningarna finns skogspartier och ett koloniområde.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd

Cykelförråd iordningställs i källarplanet.

Barnvagns- och rullstolsrum

Ett rum för barnvagnar och rullstolar finns i husets källarplan.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss. Huset har två hissar, varav en kommer att betjäna samtliga bostadsplan samt källare och vind och den andra hissen betjänar enbart samtliga bostadsplan.

Tvättmöjligheter

Lägenheterna har plats förberedd för egen installation av kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare i bredd, beroende på lägenhetsstorlek. Det finns ingen gemensam tvättstuga i huset.

Sophantering

Behållare för hushållssopor finns på Råcksta Gårdsväg. Ett rum för källsortering iordningsställs i entréplanet.

Föreningslokal

Under förutsättning att det bildas en lokal hyresgästförening iordningsställs en mindre gemensamhetslokal i entréplan, med pentry och WC.

Förråd

Lägenhetsförråd till samtliga lägenheter iordningställs i källarplan och i vindsplan.

Parkering

Ett antal bilplatser med motorvärmare iordningställs i anslutning till huset. I en fastighet en bit bort på Multrågatan finns ett garage med ett antal p-platser.

Lägenheterna

De flesta lägenheterna har fönster i två väderstreck och alla har balkong eller uteplats. Det blir flest tvåor på 40-50 kvm men även omkring ett tjugotal yteffektiva treor på 70-80 kvm och fyror på 82-86 kvm. Därutöver blir det ett fåtal ettor och ett tiotal femmor på runt 40 kvm respektive 100 kvm.

Samtliga lägenheter har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Golven är genomgående vacker parkett med undantag för badrummen som har klinkergolv.

I ettorna har badrummet plats för kombimaskin och dusch som standard. I de större lägenheterna finns plats för tvättmaskin och torktumlare i bredd och badkar är standard. Fyror och femmor har även en mindre gästtoalett.

I alla kök är det förberett för egen installation av diskmaskin.

Standard och material

Hall

Golv: Ekparkett. Väggar:Tapet. Övrigt: Säkerhetsdörr med brevinkast och tittöga i lägenheter 1 trappa upp och uppåt. Förberett för egen installation av tillhållarlås i dörrkarm. Lägenheterna i markplan har säkerhetsdörr utan brevinkast. Postboxar finns i entréhall för dessa lägenheter.

Vardagsrum

Golv: Ekparkett. Väggar:Tapet. Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

Kök

Golv: Ekparkett. Väggar:Målat, kakel över bänkinredning. Övrigt: Kyl/frys eller kyl och frys separat beroende på lägehetsstorlek. Spis med glaskeramikhäll och ugn. Spiskåpa med forcering. Bänkskivor med plastlaminat och skåpinredning med målade luckor. Förberett för installation av egen diskmaskin. Förberett för egen microvågsugn. Fönsterbänk av natursten.

Sovrum

Golv: Ekparkett. Väggar:Tapet. Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

Badrum

Golv: Klinker. Väggar:Kakel, helt i vitt är standard. Övrigt: Badrumsskåp och spegel. I lägenheter på ett rum och kök är dusch standard och plats är förberedd för egen installation av kombimaskin. I lägenheter på två rum och kök eller mer är plats förberedd för egen installation av tvättmaskin och torktumlare i bredd. Lägenheter på fyra respektive fem rum och kök har badrum och en extra WC.

Balkonger/ uteplatser

Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Balkongerna har räcken med överliggare och skärmar i perforerad plåt. Uteplatserna är belagda med betongplattor. Balkonger och uteplatser är utrustade med eluttag, vädringsbeslag och utebelysning.

Tv, telefoni och Internet via bredband

Huset ansluts till Stockholmshems nya bredbandsnät som ger tillgång till TV-, telefoni- och Internettjänster med hög kapacitet. Uttag installeras i sovrum, vardagsrum och kök.

3D presentation

Bild ur 3dpresentationen av VattenfalletI 3D-presentationen av Sjövik kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland alla projektets lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheter och skriva ut dem.

Se 3D presentation