Örnsberg, kvarteret Plomben 6

I Örnsberg bygger vi 144 nya lägenheter i ett område mellan Örnsbergsvägen, Jakobsdalsvägen och Instrumentvägen där det totalt planeras att byggas 340 nya bostäder. I norr ramas hela området in av en parkkil med lövträd. Promenadvägar leder ner till Mälaren, knappt 300 meter bort.

Området

I Örnsberg är det nära till både vatten och grönområden. Gång- och cykelvägar leder till Hägerstenshamnen med båtklubb och till Vinterviken med koloniträdgårdar, café och vackra promenadstråk utmed Mälaren.

Service

I Örnsberg finns livsmedelsaffärer, restauranger, caféer och i Aspudden finns ett charmigt centrum med småstadskänsla.

I närliggande Liljeholmen finns nyöppnade gallerian Liljeholmstorget med all tänkbar service i ett nittiotal butiker. Saknar du något finns Skärholmens centrum och Kungens kurva bara 9 minuters resa bort med tunnelbanan.

I Hägersten finns Hägerstenshamnens skola och i Aspudden med omnejd finns flera för- och grundskolor samt även högstadieskola. Närmaste gymnasium finns i närliggande Brännkyrka.

Intill Aspuddens skola finns Aspuddens parklek med djur och aktiviteter för barn samt en minigolfbana. Strax intill ligger Aspuddens idrottsplats.

Kommunikationer

De nya husen ligger nära Örnsbergs tunnelbanestation. På 4 minuter tar du dig till Liljeholmen med byte till Tvärbanan och bussar. Restiden till T-centralen är 14 minuter.

Från Örnsbergs tunnelbanestation och Fågeltorget går buss 161 mot Telefonplan och Älvsjö och buss 153 mellan Bredäng och Fridhemsplan.

Huset

Lägenheterna är planerade i två separata hus, som byggs i fyra upp till åtta våningar. Högst blir huset i det nordvästra hörnet.

Mellan husen skapas två trivsamma sammanbundna gårdar med planteringar, sittgrupper och lekytor för de mindre barnen.

Det ena huset får en ljupgrön fasad och det andra blir ljust putsat med gröna detaljer. I källarplanet byggs ett garage med drygt 90 bilplatser.

Gemensamma utrymmen

Gårdar och lekplatser

Mellan husen iordningsställs två trivsamma sammanlänkade gårdar. I norr öppnar sig kvarteret mot en ekbacke med promenadvägar. Planteringar planeras med buskar och växter som ger en variation över hela växtsäsongen. Grönskan ger en lummig inramning till gemensamma uteplatser och plats för småbarnslek.

Cykelrum

Cykelrum iordningsställs på fem platser i kvarterets källarplan och i gårdsplan byggs tre mindre cykelrum med direkt utgång till gatan eller gården. Cykelställ ordnas även på flera platser vid entréer och ett cykelställ under tak planeras på gården.

Barnvagns- och rullstolsrum

Barnvagns- och rullstolsrum finns i anslutning till alla trapphus. Trapphusen på Jakobsdalsvägen 8-10 delar rum medan övriga uppgångar har ett rum per trapphus.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Tvättmöjligheter

Lägenheterna har plats förberedd för egen kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare i bredd beroende på lägenhetsstorlek. Gemensam tvättstuga saknas.

Sophantering

Ett grovsoprum för källsortering finns med entré från Jakobs dalsvägen. Nedkast för hushållssopor finns vid Allan Edwalls gata.

Parkering

Ett garage med 92 bilplatser iordningsställs under kvarteret. Därutöver planeras ett 20-tal bilplatser utomhus omkring kvarteret. Handikapplatser planeras i trapphusnära lägen i garaget.

Lägenheterna

Lägenheterna är ljusa tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. De flesta är också genomgående eller ligger över hörn med fönster i två eller flera väderstreck.

Lägenheterna har balkong eller uteplats, med undantag för några mindre som istället har fransk balkong.

Standard och material

Balkonger/ Uteplatser

Uteplatserna är belagda med betongplattor och ramas in av buskar. Balkongerna har räcken av perforerad plåt med undantag för de två lversta våningarna i den högsta husedelen, där balkonerna har fronter av glas. Både uteplatser och balkonger har belysning, eluttag och vädringsbeslag.

Hall

Golv: Ekparkett
Väggar: Tapet
Övrigt: Säkerhetsdörr med brevinkast och tittöga. Hatthylla.

Vardagsrum

Golv: Ekparkett
Väggar: Tapet
Övrigt: Fönsterbänk.

Sovrum

Golv: Ekparkett.
Väggar: Tapet.
Övrigt: Fönsterbänk.

Badrum

Golv: Klinker.
Väggar: Kakel, vitt är standard.
Övrigt: Badkar, badrumsskåp och spegel. Förberett för in- stallation av kombi- maskin i mindre lägen- heter och för tvätt maskin och torktumlare i bredd i större lägenheter. I fyror och femmor finns en extra WC.

Kök

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade. Kakel över bänkinredningen.
Övrigt: Kyl/frys eller separat kyl och frys beroende på lägenhetsstorlek. Spis med glaskeramikhäll och ugn. Spiskåpa med forcering. Bänkskiva i plastlaminat och skåpinredning med målade luckor. Förberett för installation av egen diskmaskin och plats för egen microvågsugn. Fönsterbänk.

Lägenhetsförråd

Lägenhetsförråd iordningställs i källarplan eller på vindsvåningen för de allra flesta lägenheterna. Ett fåtal har förråd planerade i lägenheten.

Tv, telefoni och internet via bredband

Huset ansluts till Stockholmshems nya bredbandsnät som ger tillgång till TV-, telefoni- och Internettjänster med hög kapacitet. Uttag installeras i sovrum, kök och vardagsrum.

3D presentation

Skärmbild från 3D-presentationI 3D-presentationen av Plomben kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland alla projektets lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheterna och skriva ut dem.

Se 3D-presentation