Norra Djurgårdsstaden, kvarteret Töfsingdalen

Se alla bilder

Norra Djurgårdsstaden ligger idealiskt till mellan Östersjön och Östermalm, bara tre kilometer från city. Det är ett av Stockholms miljöprofilområden som strävar efter att bli en nytänkande och klimatanpassad stadsdel. I Norra Djurgårdsstaden kommer friluftsliv och stadsliv att samsas, framförallt i Gasverksområdet där det kommer att finnas ett stort utbud av kultur och service som till exempel skolor, butiker, idrottshall och scenkonst. Kollektivtrafiken utgörs av tunnelbana, biogasbuss, båtbuss och Spårvagn City samt nya gång- och cykelvägar.

Hela området har ett genomgående miljötänk och kvarteret är omslutet av gator med trädplanteringar, parkområden och närhet till Husarviken. I miljötänket av fastigheten ingår b.la. en energisnål byggnad, miljöprövning av byggvaror, avfallskvarnar, solceller och bikupa i kvarteret samt individuell mätning och debitering  av varmvatten och automatdoserade tvättmaskiner av miljövänligt tvättmedel.

Individuell mätning och debitering av varmvatten samt automatdoserade tvättmaskiner av miljövänligt tvättmedel i tvättstugan. Som hyresgäst kan du välja bort den automatiska tvättmedeldoseringen och använda eget tvättmedel.

Kvarteret Töfsingdalen 1 ingår i andra utbyggnadsetappen av Stockholmsstads miljöprofilområdet Norra Djurgårdsstaden. Norra Djurgården ingår i Stadsdelen Östermalm.

Läs mer om Norra Djurgårdsstaden

Läs mer om hur området Hjorthagen utvecklas på vaxer.stockholm.se

Har du frågor om hur det är att bo i nybyggt? Läs några vanliga Frågor och svar.

3D-presentation

I 3D-presentationen av kvarteret Töfsingdalen kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland alla projektets lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheterna och skriva ut dem.

Se 3D-presentation

Husen

Kvarteret Töfsingdalen är kvarteret för stadsmänniskor som älskar naturen. 141 nya lägenheter i 7-8 bostadsvåningar med ljust putsade fasader i vit och ljusgrön kulör. Lägenheterna är ettor till fyror med öppen planlösning. Alla fyror har en extra WC utöver extra badrum. Vissa av lägenheterna nås via entrébalkonger. Lägenheterna har hög utrustningsstandard med bland annat parkettgolv, helkaklat badrum och balkong, uteplats eller fransk balkong. Innergården är öppen och barnvänlig omgärdad av riklig växtlighet. Husen är utrustade med bland annat solceller och för att bidra till pollineringen finns en bikupa.

Barnvagnar och rullstolar: Finns på entré- och källarplan.
Sittplatser: Iordningsställs på flera ställen på gården.
Uteplatser: För lägenheter på entréplan.
Garage: 72 p-platser och 5-10 MC-platser i garage. Ett visst antal p-platser är förberedda med laddstolpar för elbilar. Besöksparkering på omgivande gator.
Cykel: Finns på entré- och källarplan. Cykelställ på gården.
Förråd: Finns i källaren eller i anslutning till trapphuset samt vissa i anslutning till lägenheten. Enstaka förråd att hyra finns.
Skola: Förskolegård.
Tvätt: Totalt 2 gemensamma tvättstugor som finns på entréplan. Förberett för installation av egen tvättmaskin och torktumlare i alla lägenheter. Maskinerna är konstruerade med automatisk miljövänlig tvättmedelsdosering. Förbrukning  av tvättmedel debiteras respektive hyresgäst. 

Sopor och källsortering: Avfallskvarn i lägenhet för organiskt avfall. Sopsuginkast på gården för tidningar, plastförpackningar och övrigt köksavfall. Sopsorteringsrum.
Lekytor: Sandlåda och gungdjur.

Service

Kollektivtrafik

 • Tunnelbana: röd linje. Stations Ropsten med 700 m gångväg via uppgång Hjorthagen.
 • Buss: busslinje 55 med hållplats på Gasverksvägen, ca 5 minuter gångväg.

Barnomsorg

 • Förskola: kommer finnas inom kvarteret samt i kvarteret nordost om Hårdvallsgatan. Ny grundskola planeras av staden i anslutning till gasklockeområdet. Skolan beräknas vara färdig 2018-19. Under tiden hänvisas barnen till Hjorthagsskolan.
 • Grundskola.

Service i området

 • Matbutik: PrisXtra planerar att flytta tillbaka till nya lokaler i Storängsbotten, ca 200 m söder om kvarteter. Coop öppnar en dagligvarubutik i anslutning till gasverksområdet.
 • Butiker
 • Apotek
 • Bibliotek
 • Bank
 • Vårdcentral
 • Restaurang
 • Kulturliv
 • Idrottshall, simhall m.m.

Lägenheterna

Lägenheterna är ettor till fyror är av varierande typer varav många med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Alla fyror har en extra WC utöver extra badrum. Vissa av lägenheterna nås via loftgång. Lägenheterna har hög utrustningsstandard med parkettgolv, kakel i badrummet och balkong, uteplats eller fransk balkong.

Standard och material

 • Takhöjd: Takhöjd plan 2 är 2,75 cm med undantag för vissa rum där det är 2,45 cm, 250 alt 2,65 cm. Takhöjd Plan 3-9 är generellt 2,50 med undantag för vissa rum där det är 2,43 alt. 2,30 cm.
 • Kök: Vita köksluckor med diskret infällda grepplister, bänkskiva av mörkgrå stenkomposit, infälld diskho och stänkskydd i vitt blankt kakel. Integrerade vitvaror. Kyl och frys eller kombinerad kyl/frys beroende på lägenhetsstorlek. Infälld spishäll och separat varmluftsugn i bänkskåp. Integrerad spiskåpa. Diskmaskin och mikrovågsugn. Fönsterbänk av natursten.
 • Badrum: Tvättställ med kommod i vitt, badkar alternativt duschvägg, handdukstork. Förberett för tvättmaskin och torktumlare. Badrum för golvplacerade maskiner har bänkskiva samt vita väggskåp. Badrum utan bänkskiva har spelskåp ovanför handfat.
 • Balkong/Uteplats/Terass: Lägenheterna har balkong eller uteplats undantaget några som istället har franska balkong alternativt grunda balkonger som inte är anpassade för rullstol. Uteplatserna är belägna mot innergården och har markbeläggning av ljus betongsten. De är avskilda med träskärmar eller buskplanteringar. Eluttag, klädhängare och belysningsarmatur.
 • Förvaring: Kapphylla i hall. Högskåps- eller skjutdörrsgarderober. Klädkammare enligt ritning. I huvudsak har lägenheterna förråd i källarvåningen eller i anslutning till trapphuset. Ett antal lägenheter har förråd inom lägenheterna och ett mindre kompletterande förråd i källaren.
 • Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga samt tidningshållare intill dörren. Postboxar finns i trapphusens entréhallar.
 • Golv: Klinker i badrum. Ek- eller askparkett med vitmålade socklar i övriga lägenheten. Mindre yta av klinker i hall.
 • Väggar: Kakel i badrum, målade väggar i övriga lägenheten. Kakel ovan diskbänk.
 • Tv, telefoni och bredband: Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber.

Val & tillval

När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med vackra parkettgolv och helkaklat badrum. För att göra inredningen lite mer personlig har du också möjlighet att göra ett antal val och tillval.

Några val erbjuds fritt som t.ex. andra kulörer på stänkskydd, väggar och om du istället vill ha duschhörna i badrummet. Tillval som t.ex. ett urval av tapeter, induktionshäll och bänkskivor i badrum väljs mot en extra kostnad. Tvättmaskin, torktumlare alternativt en kombimaskin erbjuder vi dig att köpa via oss och ha installerat vid inflyttningen.

Som blivande hyresgäst kommer du efter kontraktsskrivningen att bjudas till ett val- och tillvalsmöte då du får mer information och inspiration att göra dina val för din nya bostad.

Se val och tillval för kvarteret Töfsingdalen