Midsommarkransen, Främlingsvägen

Kvarteren Ormbunken, Murgrönan och Buxbomen

I Midsommarkansen bygger vi 86 nya lägenheter högt upp på Främlingsvägen. Lägenheterna byggs i sex mindre hus utplacerade i sluttningarna kring områdets nätta tegelhus från 40-talet.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

3D-presentation

Vy ur 3D presentationI 3D-presentationen av projektet Främlingsvägen kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland alla projektets lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheterna och skriva ut dem.

Se 3D presentation

Husen

Husen byggs fyra till sex våningar höga med fasader klädda i cortenplåt i varma roströda toner. I ett av husen planeras ett garage i souterrängvåningen. Husen är ritade av Brunnberg och Forshed Arkitektkontor AB. Utmed Främlingsvägen planerar Stockholms stad en ny lekplats i samband med att de nya husen byggs.

Gårdar och gemensamma utrymmen

Översikt gården och gemensamma utrymmen

 Garage: Ett garage med 24 platser anläggs i souterrängplanet på Främlingsvägen 19A. Utöver garageplatser iordningställs ca 25 nya bilplatser i området.

 Lekytor: Utöver ytor för småbarnslek på ett par platser på gårdarna planerar Stockholms stad en ny lekplats på andra sidan gatan vid Främlingsvägen 30.

Symbol för sophantering Sophantering: Sopsugsanläggning kommer att finnas i området.

 Miljörum: Utrymmen för källsortering finns i området sedan tidigare.

Symbol för sittplats Sittplatser: Gemensamma sittplatser och sittgrupper iordningsställs på några platser.

Symbol för cykelställ Cykelställ: Cykelställ finns på flera platser på gårdarna, i anslutning till husen.

Barnvags- och rullstolsrum: I anslutning till trapphusen i varje hus finns ett utrymme för förvaring av barnvagnar och rullstolar.

Hiss: Samtliga lägenheter nås med hiss.

Post: Postboxar fins i entréhallar.

 

Lägenheterna

Lägenheter med ett till tre rum och kök har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, vilket gör dem ljusa och luftiga. Lägenheterna med två till fyra rum och kök får balkong eller uteplats. Golven har genomgående vacker ekparkett med undantag för badrummen som har klinkergolv.

Standard och material

Takhöjd: 2,5 meter som standard. Högre takhöjd upp till 2,98 meter i lägenheter på nedersta våningen.

Golv: Klinker i badrum och innanför dörren i hallen. Ekparkett i övriga lägenheten.

Väggar: Kakel i badrum, målade väggar i köket och tapet i övriga lägenheten.

Kök: Skåpsnickerier med vita luckor, laminatbänksskiva och stänkskydd i kakel. Kombinerad kyl/frys eller kyl och frys separat beroende på lägenhetsstorlek.

Badrum: Badrumsskåp med spegel, badkar. Arbetsbänk i 2-4 rum och kök. Badrummen är förberedda för egen tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork finns som tillval mot en extra kostnad.

Balkong/uteplats: Balkonger har staketräcken och betonggolv. Uteplats plattsätts.

Förvaring: Garderobsinredning enligt lägenhetsritning. Förråd finns i souterrängplanet, inte alltid i samma hus. Extra förråd finns att hyra på Främlingsvägen 30.

TV, telefoni och Internet: Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang vi telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor.
Bredband via fiber 

Området

Midsommarkransen har en härlig småstadskänsla med blandat bebyggelse, restauranger och små kaféer. Det är en klassisk arbetarförort där merparten av lägenheterna uppfördes i slutet av 1930-talet och början av 1940-talet. I området finns flera parker och lekparker, bland annat Svandammsparken med plaskdamm och Julikullen samt Enbacken - där man kan åka skridskor på vintern.

Kommunikationer
Det är cirka 500-600 meter till både Midsommarkransens såväl som Aspuddens T-banestationer.

Service
Midsommarkransen har ett stort serviceutbud med bland annat livsmedelsbutiker, hantverksaffärer, restauranger och kaféer. Det finns flera idrottsplatser i närheten samt idrottshallen Brännkyrkahallen. I centrum ligger kvartersbiografen Tellus, ett litet kulturcentrum med bio, utställningar och föredrag. Vid närliggande tunnelbanestationen Liljeholmen finns en galleria med ett stort antal butiker, kaféer och annan service.

Mer om Midsommarkransen

Läs mer om Stockholmshem i Midsommarkransen
på sidorna om Våra områden.

Våra områden - Midsommarkransen

 

Val & Tillval

När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med vackra parkettgolv och helkaklat badrum. För att göra inredningen lite mer personlig har du också möjlighet att göra några val och tillval.

Några val erbjuds fritt som t ex ett urval av tapeter. Tillval som t ex tvättmaskin och handdukstork väljs mot en extra kostnad.

Som blivande hyresgäst kommer du efter bokningen att bjudas till ett val- och tillvalsmöte då du får mer information och får hjälp att göra dina val.