Mariehäll/Annedal, kvarteret Skalman & Sparvel

I Mariehäll i Bromma planeras en helt ny stadsdel - Annedal. I området bygger Stockholmshem kvarteret Skalman & Sparvel med 144 lägenheter.

Lägenheterna

Lägenheterna i kvarteret planeras med ljusa och luftiga sällskapsrum med öppen planlösning mot köket. Flera lägenheter har köksö mellan matplats och köksdel.

Samtliga fönster är franska fönster, med fönsterdörrar som öppnas inåt. Den låga bröstningen gör att både barn såväl som vuxna kan titta ut. Sommarhalvåret kan alla fönster öppnas upp och ge balkongkänsla i hela lägenheten.

Några lägenheter har balkong, uteplats eller loggia. Loggian har extra mycket fönster och en glasdörr som skiljer av mot vardagsrummet och kan användas som matplats arbetsrum eller kanske blomsterrum.

Lägenhetsfördelning:

Storlek, rok Yta, kvm Antal
1 40-50 6
2 52-62 30
3 67-92 52
4 95-109 33
5 108-119 23
Totalt   144

Läs mer om lägenheternas standard och materialval under respektive rubrik.

Kök

Golv: Ekparkett.

Väggar: Vitmålade, stänkskydd av kakel eller mosaik över bänkskiva.

Övrigt: Kyl/frys eller kyl och frys separat beroende på lägenhetsstorlek. Spis med glaskeramikhäll och ugn. Spis med iduktion och varmluftsugn finns som tillval mot en extra kostnad. Spiskåpa med forcering. Bänkskiva med laminat. Skåpinredning med lackerade vita luckor är standard. Förberett för installation av egen diskmaskin. Förberedd plats för egen microvågsugn.

Badrum

Golv: Ekparkett.

Väggar: Vitt kakel med en valbar fondvägg i badrum. Vitt kakel i extra wc med dusch. Vitmålade väggar och kakel över handfat i extra wc.

Övrigt: De flesta badrum har badkar. Vissa yteffektiva lägenehter har endast dusch. Badrumsskåp och spegel finns. Plats är förberedd för installation av egen tvättmaskin och torktumlare. Fyrorna har extra wc. Femmorna har en extra wc med dusch.

Sovrum och vardagsrum

Golv: Ekparkett.

Väggar: Vitmålade. Möjlighet till fondvägg med tapet eller målad kulör finns.

Hall

Golv: Ekparkett.

Väggar: Vitmålade.

Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga, ej brevinkast. Tidningshållare utanför tamburdörr. Postboxar finns i entréhall.

 

Loggia

Några lägenheter har loggior i anslutning till vardagsrummen. Väggen mot vardagsrummet har glasdörr (ej skjutdörr som det står i den tryckta broschyren). Golvet är ekparkett och väggarna är vitmålade.

Balkonger/ uteplatser

Några lägenheter har balkong eller uteplats. Balkongerna har räcken av färgat glas, vissa har skjutbar inglasning på två av tre sidor. Uteplatserna är belagda med betongplattor och är avskärmade av trä, häck eller mur.

Franska fönster

Alla fönster i lägenheterna är franska fönster, som öppnas inåt, Med antingen enkel eller dubbeldörrar. De har guldgul fönsterkarm på utsidan och lackerade gulgula räcken.

Huset

Översikt som visar allmänna utrymmen och gårdens planering som det ska bli när kvarteret är färdigbyggt. Symbolerna förklaras vid respektive underrubrik.

Gårdens planering och allmänna utrymmen
Här kan du ladda ner en översikt med teckenförklaring lämplig för utskrift.
Översikt innergård och allmänna utrymmen (PDF-fil)

Läs mer om husets gemensamma utrymmen under respektive rubrik.

Barnvagns- och rullstolsrum

Symbol för barnvagns- och rullstolsrum Ett rum för barnvagnar och rullstolar finns i respektive trapphus.

Cylkelrum

Symbol för cykelrum eller cykelställ  Två rum för förvaring av cyklar iordningställs i källarplan.

Uteplatser

Symbol för uteplats För lägenheter i bottenvåningen iordninställs egna uteplatser på gården.

Förråd

Lägenhetsförråd är placerade i lägenheterna. Ett fåtal lägenheter har istället  förråd i källarplanet.

Hiss

Samtliga lägenheter nås med hiss. Med undantag för de lägenheter som har egen entré direkt från gata eller gård.

Lekplats

Symbol för lekyta På innergården i kvarteret iordningställs en lekyta. Därutöver finns Annedalsparken alldeles intill kvarteret. Ett kvarter bort finns Lönnebergaparken. 

Lokaler

Symbol för lokal I kvarterets bottenvåning är fyra lokaler planerade. En av dem, ut mot Pippi Långstrumps gata,  är tänkt som restaurang.

Under förutsättning att det bildas en lokal hyresgästförening iordningställs en träfflokal i gatuplan ut mot Pettsons gata.

Parkering

Symbol för garageinfart Garageplatser komer att kunna hyras i garaget som byggs under gården.  Uthyrningen kommer att hanteras av Stockholm parkering.

Garageinfarten finns på Dartanjangs gata.

Entré till garaget sker via trapphusen på Pippi Långstrumps gata 23 och Dartanjangs gata 32.

Sittplatser

Symbol för sittplats Sittplatser med eller utan bord ställs iordning på flera platser på gården.

Sophantering

Symbol för sophantering och källsortering Kvarteret ansluts till områdets sopsugsanläggning. Den tidigast möjliga starten för anläggningen är juni 2012. Tills sopsugsanläggningen är igång kommer sopor att kastas i sopcontainer. Inkast för hushållssoporna finns på innergården samt mellan de två friliggande husen vid Pippi Långstrumps gata.

Ett rum för källsortering ställs i ordning intill entrén på Dartanjangs gata 32. Det rummet blir klart under fjärde kvartalet 2012.

Tvättmöjligheter

Symbol för grovtvättstuga En gemensam grovtvättstuga iordningsställs i källarvåningen på Pippi Långstrumpsgata 23. Lägenheterna har plats förberedd för installation av egen kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare i bredd beroende på lägenhetsutformning.

Tv, telefoni och Internet via bredband

Tv-, telefoni, och Internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Observera att abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidgiare boende däröfr inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning av tjänster finns på www.stockholmshem.se/bredband.

Området

I Annedal byggs cirka 2 000 nya bostäder. Området ligger längs med Bällstaån, vid gränsen till Sundbyberg. När stadsdelen är helt utbyggd 2015 ska den bland annat innehålla:

  • Parker och torg med öppna platser, aktivitetsytor och rofyllda naturrum
  • Flera nya förskolor
  • Trygga gång- och cykelstråk
  • En utvidgad yta kring Bällstaån med promenadstråk
  • Konstverk i anlagda parker och naturområden

Du kan läsa mer om vad som händer i Annedal på http://www.stockholm.se/annedal

Service

Inom Annedal byggs lokaler för service i entréplan i många av husen. 

Sundbybergs centrum med all tänkbar service ligger bara en kort promenad från Annedal. Någon kilometer bort finns ett nytt stort shoppingcentrum, Bromma Blocks.

Kommunikationer

I Sundbybergs centrum, en kort promenad från Annedal, finns både tunnelbana och pendeltåg samt flera bussförbindelser. T-centralen är bara två pendeltågsstationer bort och resan dit tar åtta minuter.

Ett par bussar trafikerar området, bland annat buss 113 som går till Sundbybergs torg. SL har också påbörjat arbetet med en förlängning av tvärbanan från Alvik via Ulvsunda och Sundbyberg till Solna station. Utbyggnaden beräknas vara klar under 2013.

3D presentation

Skärmbild från 3D-presentationI 3D-presentationen av Kvarteret Skalman och Sparvel kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland alla projektets lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheterna och skriva ut dem.

Se 3D-presentation