Lilla Sköndal kvarteret Kafferepet

I det nya natursköna bostadsområdet Lilla Sköndal har trädgårdsstaden stått förebild. Här bygger vi 43 hyresradhus på fyra rum och kök med egen trädgård och uteplats.

Området

I Sköndal, norr om sjön Dreviken och intill Flatens naturreservat, håller ett helt nytt bostadsområde på att växa fram. Bebyggelsen blir blandad och småskalig med villor, radhus och några flerbostadshus. När området är färdigt kommer det att bestå av cirka 500 bostäder.

Läs mer om det nya området på LillaSköndal.se

Service

Närservice finns i Sköndals centrum, byggt 1969, med livsmedelsbutik, bank, apotek, bibliotek, frisörer, läkarmottagning med mera. Cirka två km sydväst om Sköndals centrum ligger Farsta centrum med ett rikligt utbud av affärer.

Sandåkraskolan, för barn från förskoleklass upp till årskurs 6, ligger precis intill det nya området. En förskola med fem avdelningar byggs på en angränsande tomt och beräknas stå klar hösten 2012.

Kommunikationer

Sköndal ligger cirka en halv mil söder om Globen och en mil från centrala Stockholm. Från närliggande Tyresövägen finns täta och snabba bussförbindelser direkt till Gullmarsplan och Stockholms city.

Kvarteret

De 43 radhuslägenheterna byggs i ett grönområde med uppvuxna tallar. Radhusen blir fördelade på sex längor som placeras ut i en s-form kring två gårdar för att naturligt följa omgivningarna.

Gavelradhusen ramar in längorna med ljusa fasader medan mittenradhusen får en dovare kulör. På framsidan skiljer låga häckar av tomten mot gatan och på baksidan finns en egen trädgård och uteplats.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum

Plats för cykel finns på tomten eller i respektive lägenhets förråd.

Barnvagns- och rullstolsrum

Plats för barnvagn/rullstol finns i lägenhet eller i respektive förråd.

Tvättmöjligheter

Lägenheterna har plats förberedd för egen installation av tvättmaskin och torktumlare i bredd. Ingen gemensam tvättstuga.

Sophantering

Hushållssopor kastas i nedkast vid Harriet Sundströms Väg. Gemensamt soprum för källsortering finns vid parkeringen i anslutning till området.

Förråd

Till varje radhuslägenhet finns förråd i trädgården på baksidan.

 Lekplats

Mindre lekyta finns på gården mellan husen. I intilliggande naturpark finns även lekutrustning, grillplats m.m.

Parkering

43 p-platser, varav 20 st i carport finns i anslutning till området.

Tv, telefoni och Internet via bredband

Tv-, telefoni- och Internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende kan inte flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning av tjänster finns på www.stockholmshem.se/bredband.

Radhusen

Radhusen är i två plan på totalt 104 kvm, fördelade på fyra rum och kök. I entréplan finns köket mot husets framsida och i direkt anslutning till kapprummet. Det stora vardagsrummet vetter mot uteplats och trädgård. De tre sovrummen finns en trappa upp.

På båda våningsplanen finns rymliga badrum. Dusch och plats för tvättutrustning finns i entréplan och badkar en trappa upp.

Varje radhus har ett eget förråd placerat i separat byggnad i trädgården på baksidan. En gemensam parkering med carportar ligger i anslutning till området.

Golven har genomgående vacker ekparkett med undantag för badrummen som har klinkergolv. I köket är det förberett för egen installation av diskmaskin.

Standard och material

Hall

Golv: Klinker och parkett.

Väggar: Tapet.

Övrigt: Säkerhetsdörr, förberett för egen installation av tillhållarlås. Klädstång bakom spegelskjutdörrar.

Kök

Golv: Ekparkett.

Väggar: Målade, kakel över bänkinredning.

Övrigt: Kyl och frys, spis med glaskeramikhäll och ugn. Spiskåpa med forcering.

Bänkskiva med plastlaminat och skåpinredning med målade luckor. Förberett för installation av egen diskmaskin. Fönsterbänk av natursten.

Vardagsrum

Golv: Ekparkett.

Väggar: Tapet.

Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

Sovrum

Golv: Ekparkett.

Väggar: Tapet.

Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

Badrum

Golv: Klinker.

Väggar: Kakel, helt i vitt är standard.

Övrigt: Badrumsskåp och spegel. Badrummet i entréplan har dusch och är förberett för egen installation av tvättmaskin och

torktumlare i bredd. Badrummet på övervåningen har tvättställ med kommod samt badkar.

Uteplatser

Uteplatserna är belagda med trädgårdsplattor och utrustade med eluttag och vädringsbeslag.

Ritningar

Ritningar på radhusen.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

 

Ritning radhus kafferepet

Ritning radhus kafferepet

 Gavelradhus