Kungsholmen, kvarteret Välmågan 5

I det nya området Lindhagen på nordvästra Kungsholmen bygger vi ett kvarter med 104 lägenheter. Det blir ljusa ettor till fyror på 33 till 100 kvm, de allra flesta med öppen planlösning och balkong eller uteplats. Lägenheterna byggs i en hästskoformad byggnad kring en grön innergård med stenlagda gångar.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Lägenheterna

De allra flesta lägenheter är ljusa tack vare en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Flertalet har balkong – vissa av dessa delvis eller helt inglasade – eller uteplats. Det blir flest tvåor och treor på 49 till 75 kvm.

Golven är genomgående vacker parkett med undantag för badrummen som har klinkergolv. I de mindre lägenheterna har badrummet plats för tvättpelare och i de större lägenheterna finns plats för tvättmaskin och torktumlare i bredd. Vissa större lägenheter har även en extra toalett. I alla kök är det förberett för egen installation av diskmaskin.

I garageplanen finns sex rum med plats för cyklar, barnvagnar och rullstolar samt lägenhetsförråd till samtliga lägenheter.

Hall

Golv: Ekparkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Hatthylla

Vardagsrum

Golv: Ekparkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Fönsterbänk i natursten

Sovrum

Golv: Ekparkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Fönsterbänk av natursten

Badrum

Golv: Klinker

Väggar: Kakel, helt i vitt är standard. Vitmålade väggar i extra gästtoalett som finns i större lägenheter.

Övrigt: Badrumsskåp och spegel. I mindre lägenheter är dusch standard. I större lägenheter finns badkar. Förberett för installation av egen tvättmaskin och torktumlare i bredd alternativt tvättpelare, beroende på lägenhetsstorlek. Vissa större lägenheter har extra gästtoalett.

Kök

Golv: Ekparkett

Väggar: Vitmålade

Övrigt: Kyl/frys eller separat kyl och frys beroende på lägenhetsstorlek. Spis med glaskeramikhäll och ugn. Spiskåpa med forcering. Bänkskikva i plastlaminat och skåpinredning med vita släta luckor. Förberett för installation av egen diskmaskin. Plats för egen microvågsugn. Fönsterbänk av natursten.

Balkonger/Uteplatser

De allra flesta lägenheter har balkong eller uteplats. Balkongerna har räcken med överliggare och skärmar i perforerad plåt. Vissa av balkongerna är delvis eller helt inglasade. Uteplatserna är belagda med betongplattor. Balkongerna och uteplatserna är utrustade med eluttag och vädringsbeslag.

Huset

Byggnaden kommer att ha åtta bostadsvåningar samt garage i två våningar i källarplan. Mot Lindhagensgatan blir fasaden gråblå i slammat tegel medan den mot gården får en ljusare kulör och en våfflad yta.

Gemensamma utrymmen

Barnvagns- och rullstols- och cykelrum

Sex invändiga rum finns i garageplanen med plats för cyklar, barnvagnar och rullstolar.

Hiss

Samtliga lägenheter nås med hiss.

Tvättmöjligheter

Lägenheterna har plats förberedd för egen installation av kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare i bredd beroende på lägenhetsstorlek. Ingen gemensam tvättstuga.

Sophantering

Behållare för hushållssopor finns dels mot Lindhagensgatan och dels mot Lustgårdsgatan. Två rum för källsortering har iordningsställts i entréplan med ingång direkt från Lindhagensgatan och Lustgårdsgatan.

Lägenhetsförråd

Lägenhetsförråd till samtliga lägenheter har iordningställts i de två källarplanen.

Lekplats

En lekyta med sandlåda finns på innergården.

Gemensamhetslokal

Under förutsättning att det bildas en lokal hyresgästförening iordningställs en träfflokal i entréplan mot Lustgårdsgatan.

Parkering

Ett garage i två plan finns i huset. Detta delas med grannfastigheten. För hyresgästerna i Välmågan kommer det att finnas ett 60-tal p-platser samt ett par MC-platser att hyra.

Tv, telefoni och Internet via bredband

Tv-, telefoni- och Internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Observera att abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende därför inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning av tjänster finns på www.stockholmshem.se/bredband.

Området

Lindhagen vid Ulvsundasjön på nordvästra Kungsholmen är ett de stora utvecklingsområdena i Stockholms innerstad. I stadsdelen som tidigare till stor del varit ett industriområde byggs många bostäder och lokaler.

Det skapas också flera parker och grönstråk. Kristinebergs strandpark, med plats för lek, solbad och lugn är ett av projekten. Längs vattnet vid Hornsbergs Strand anläggs en strandpromenad, lik den på Norr Mälarstrand, med kajer och cykelbanor. Lindhagensgatans allé dras ända ner till vattnet.

Läs mer om omvandlingen i västra Kungsholmen på Stockholms stads webbplats:

Byggprojekt i innerstaden: Västra Kungsholmen och Lindhagen

Service

I galleria Lindhagen finns bra närservice med stor livsmedelsaffär, butiker, restaurang och kafé. Västermalmsgallerian, vid Fridhemsplan, erbjuder ett stort utbud av allt inom mode, design och mat. I många av husen som byggs i området planeras lokaler för service i entréplan. 

Förskolor

Det finns ett tiotal förskolor i närområdet och många fler runt om på Kungsholmen.

Mer information om förskola, grundskola och gymnasium på Kungsholmen finns på Stockholms stads hemsida:

Stockholms förskolor och skolor

Kommunikationer

Statshagens tunnelbanestation ligger knappt 200 meter från det nya kvarteret. Till station Thorildsplan är det bara cirka 400 meter. Också stationen i Kristineberg ligger i närheten.

Flera innerstadsbussar trafikerar området.

SL och Stockholms stad undersöker även möjligheten för en spårvagnslinje mellan Hornsbergs strand och Ropsten.

Ritningar

Kvarteret Välmågan - Översikt med portnummer

Ritningar på husets våningar

Här nedan kan du se ritningar på våningsplanen i det nya kvarteret på Lindhagensgatan och Lustgårdsgatan.

Klicka på länkarna för att se bilder över respektive våning. När du klickar första gången visas en mindre bild. Nästa gång du klickar får du upp en större bild.

Lindhagensgatan 108-110

Lustgårdsgatan 5-7