Norra Djurgårdsstaden, kvarteret Hornslandet

På Norra Djurgårdsstaden bor du idealiskt till mellan Östersjön och Östermalm, bara tre kilometer från city. Ett av Stockholms miljöprofilområden strävar efter att bli en nytänkande och klimatanpassad stadsdel. I Norra Djurgårdsstaden har du möjlighet att njuta av friluftsliv och stadsliv i samspel med ett stort utbud av kultur och service som till exempel skolor, butiker, idrottshall och scenkonst.

Hela området har ett genomgående miljötänk och kvarteret är omslutet av gator med trädplanteringar, parker och närhet till Husarviken. I  fastigheten ingår b.la. en energisnål byggnad, miljöprövning av byggvaror, avfallskvarnar, solceller och bikupa i kvarteret.

Etapp1 består av 118 lägenheter i storleken 2-5 rum och kök. Lägenheterna har balkong eller uteplats. Se 3D presentation

Etapp 2 består av 36 lägenheter varav 13 st 2:or, 20 st 3:or och 3 st 6:or i etage. Samtliga lägenheter har balkong mot innergården eller Husarviksgatan med utsikt mot Husarviken. Bokning för dessa sker i spetember 2016.

Vi har också individuell mätning och debitering av varmvatten och automatdoserade tvättmaskiner av miljövänligt tvättmedel.

Läs mer om Norra Djurgårdsstaden

Läs mer om området Hjorthagen i Stockholm stads detaljplan.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Har du frågor om hur det är att bo i nybyggt? Läs några vanliga Frågor och svar.

3D-presentation

 I 3D-presentationen av kvarteret Hornslandet kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland projektets alla lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheter och skriva ut dem.

Se 3D presentation

 

Husen

 

Kvarteret Hornslandet ligger i Norra Djurgårdsstaden på Östermalm och består av fem byggnader som är sammanbyggda av ett garage under mark. Här finns 154 lägenheter på 2 – 6 rok med spännande, ljusa planlösningar och härliga balkonger och/eller terrasser. För bostäderna i markplan har insynsskydd skapats genom att bostäderna har höjts upp i förhållande till gatuplanet.

Hornslandet omges av gatorna Bobergsgatan, Husarvikstorget, Husarviksgatan och Grythundsgatan.

I kvarteret skapas en grön, hållbar, urban boendemiljö med mångfald för livets olika skeden. Närheten till såväl vattnet som Nationalstadsparken ger goda möjligheter till en aktiv fritid alldeles runt hörnet. Samtidigt ligger Stockholms centrala delar endast tre kilometer bort och är lätt tillgängliga via kollektivtrafik (buss och tunnelbana) eller gång- och cykelbanor. Husen i kvarteret har inbördes olika karaktär för att ge de skilda byggnaderna egna identiteter. Här finns också en grön gård med utrymme för småbarnslek, sittplatser, regnträdgård, pergola och cykelställ. De två husen närmast vattnet har solcellspaneler på taken mot väster och söder och grönt låglutande sedumtak mot öster och norr. På taket till huset mot Husarvikstorget finns en gemensam takterrass med odlingslådor, sittplatser och bikupa.

Stockholmshem arbetar aktivt för att skapa en god boendemiljö med låg miljöpåverkan i alla våra fastigheter. I kvarteret Hornslandet har Stockholmshem valt att miljöcertifiera hela fastigheten enligt miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad.

Energi är en stor del av den miljöpåverkan en byggnad har. Utöver att kvarteret Hornslandet har en låg energianvändning kommer byggnaden i så stor utsträckning som möjligt försörjas med energi från förnyelsebara energikällor. Detta innebär att även hushållselen behöver komma från solenergi (värme från solfångare och el från solceller) och/eller från el från vind- och vattenkraftverk.

Hela området har ett genomgående miljötänk och kvarteret är omslutet av gator med trädplanteringar, parkområden och närhet till Husarviken. I  fastigheten ingår b.la. en energisnål byggnad, miljöprövning av byggvaror, avfallskvarnar, solceller och bikupa i kvarteret samt individuell mätning och debitering av varmvatten och automatdoserade tvättmaskiner av miljövänligt tvättmedel.

Kvarteret har i nordväst utsikt mot Husarviken och i sydost utsikt mot den äldre gasverksbebyggelsen i tegel.

 

Situationsplan Kvarteret Hornslandet

Klicka på bilden för större format

Cykelförråd

Cykelförråd finns i både i källarplan och på marknivå. På gården finns även cykelpollare för parkering på gården.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Tvättmöjligheter

Lägenheterna är förberedda för installation av kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare i bredd, beroende på lägenhetsstorlek. I kvarteret finns även två gemensamma och bokningsbara tvättstugor. En i trapphus 3 och en i trapphus 6.

Sophantering

Alla lägenheter är utrustade med matavfallskvarn och har tillgång till sopsug och miljörum som finns i kvarteret. 

Föreningslokal

Under förutsättning att det bildas en lokal hyresgästförening iordningställs en gemensamhetslokal med WC och pentry. Bildas det en lokal förening med intresse för stadsodling kommer de kunna nyttja odlingslådor på takterrassen i hus 6.

Förråd

Lägenhetsförråd finns till samtliga lägenheter på källarplan.Det finns även 21 förråd på cirka 2-4 kvadratmeter att hyra.

Lekplats

Gunga och sandlåda finns på den övre gården och lekplats med bland annat lekhus finns på den nedre gården.

 

Miljö

 

I kvarteret skapas en grön, hållbar, urban boendemiljö med mångfald för livets olika skeden med utblickar mot vattnet och Nationalstadsparken.

Husen i kvarteret har inbördes olika karaktär i ett övergripande sammanhållande gestaltningsgrepp. Materialen är valda utifrån den angränsande industrimiljön i gasverksområdet med slutna gavlar av tegel, öppna balkongförsedda långsidor med lättare partier av cortenstål, trä, skivor och glas. Olika sorters tegel, fogfärger, tegelbearbetningar och detaljlösningar skall ge de skilda byggnaderna egna identiteter. Grön gård i två nivåer med småbarnslek och sittplatser på den övre och lek, regnträdgård, pergola och cykelställ på den nedre.

Solavskärmande rörliga eller fasta paneler i metallnät eller perforerad plåt i balkongliv och framför vissa glasade partier utgör ett karaktäristiskt inslag i fasadgestaltningen liksom energialstrande solceller på taken. De två husen närmast vattnet har integrerade solcellspaneler på taken mot väster och söder och grönt låglutande sedumtak mot öster och norr. På taket till huset mot husarvikstorget finns gemensam takterrass med odlingslådor, sittplatser och bikupor.

Service

Service i området

Utefter Bobergsgatan och Husarvikstorget finns butikslokaler och i hela Gasverksområdet planeras för en fortsatt utbyggnad av service, skolor och kulturliv.I huset öppnar Coop och Apoteket under 2016. I området finns också cafeer och restauranger.  

I Hjorthagen finns bland annat ett serviceutbud av frisör, tobaksaffär och second handbutik. Bibliotek och FolkKulturcentrum med konserter och kurser finns också.

Parkeringsplatser

77 bilparkeringsplatser finns i varmgarage, varav 7 stycken är platser för funktionsnedsatta och 9 st har laddstolpar för elbilar. Ytterligare 21 st av platserna är förberedda för elladdstolpar.  I garaget finns också plats för 7 st MC. Du kan anmäla ditt intresse för parkering hos Stockholm Parkering när du flyttat in. Stockholm Parkering hanterar och sköter uthyrningen av samtliga parkeringsplatser.Besöksparkeringar finns på omgivande gator.

Kommunikationer

Tunnelbana. Röd linje, station Ropsten med cirka 700 m gångväg via uppgång Hjorthagen.

Buss. 55 och 73 med hållplats på Gasverksvägen, ca 5 minuter gångväg.  

Cykel. Trygga cykelbanor anläggs i området och det finns gott om cykelparkering både runtom i området och i olika bostadshusen. Det ska kännas tryggt och smidigt att använda cykeln. En station för lånecyklar finns vid Kontorsvillan, Gasverksvägen 15. Stationen ingår i Stockholms stads samarbete med Stockholm City Bikes och Clear Channel. Det finns ungefär 1000 cyklar att låna i Stockholm. Cykelstationerna är öppna för utlåning dagligen mellan kl 06.00 – 22.00 under perioden 1 april – 31 oktober. Cyklarna kan återlämnas i stationerna dygnet runt. 

Båt.  I Ropsten, vid brofästet, kan du ta M/S Ballerina, som går till Tranholmen, Storholmen och Frösvik på Bogesundslandet.
I Frihamnen, längst ut på Frihamnspiren, kan du ta Sjövägen 80, som går till Lidingö/Dalénum, Nacka Strand, Blockhusudden, Djurgården, m m, till Nybroplan. SL-kort / reskassa gäller.

Barnomsorg

Förskola finns i närbeläget område. Nya förskolor kommer att finnas på flera ställen i Norra Djurgårdsstaden utöver den som redan idag finns i Hjorthagen. I den första bostadsetappen finns två nya förskolor och fler kommer att stå färdiga allteftersom nya små invånare flyttar in. En ny grundskola planeras av staden i anslutning till gasklockeområdet. Skolan beräknas vara färdig 2018-19. Under tiden hänvisas barnen till Hjorthagsskolan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apotek kommer också finnas i fastigheten Hornslandet och bidrar till ytterligare bekvämlighet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lägenheterna

 

Lägenheterna är tvåor till sexor är av varierande typer med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.Lägenheterna har hög utrustningsstandard med bland annat parkettgolv, helkaklat badrum och generös balkong eller uteplats. Förberett för tvättmaskin och torktumlare i alla lägenheter.

Standard och material

  • Takhöjd: cirka 2,50m
  • Kök: Vita köksluckor med diskret infällda grepplister, bänkskiva av oljad ek, infälld diskho och stänkskydd i vitt blankt kakel. Integrerade vitvaror. Kyl och frys eller kombinerad kyl/frys beroende på lägenhetsstorlek. Infälld induktionshäll och separat varmluftsugn i bänkskåp. Integrerad spiskåpa. Diskmaskin och mikrovågsugn. Fönsterbänk av natursten.
  • Badrum: Tvättställ med kommod, badkar alternativt duschvägg, handdukstork. Förberett för tvättmaskin och torktumlare. Badrum för golvplacerade maskiner har bänkskiva samt vita väggskåp.
  • Balkong/Uteplats/Terass: Lägenheterna har balkong eller uteplats. Vissa lägenheter har både och. Uteplatserna är belägna mot innergården. De är avskilda med träskärmar eller buskplanteringar. Eluttag, klädhängare och belysningsarmatur.
  • Förvaring: Kapphylla i hall. Högskåps- eller skjutdörrsgarderober. Klädkammare enligt ritning. I huvudsak har lägenheterna förråd i källarvåningen eller i anslutning till trapphuset.
  • Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga samt tidningshållare intill dörren. Postboxar finns i trapphusens entréhallar.
  • Golv: Klinker i badrum. Ekparkett med målade socklar i övriga lägenheten. Mindre yta av klinker i hall.
  • Väggar: Kakel i badrum, målade väggar i övriga lägenheten. Kakel ovan diskbänk.
  • Tv, telefoni och bredband: Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber.

Du hittar ritningar för kvarteret Hornslandet i 3D presentation

Vi reserverar oss för eventuella avvikelser eller ändringar i materialvalen.

Val & tillval

När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med vackra parkettgolv, helkaklat badrum och induktionshäll. För att göra inredningen lite mer personlig har du också möjlighet att göra ett antal val och tillval.

Några val erbjuds fritt som t.ex. andra kulörer på stänkskydd, väggar och om du istället vill ha duschhörna i badrummet. Tillval som t.ex. ett urval av tapeter och bänkskivor i väljs mot en extra kostnad. Tvättmaskin, torktumlare alternativt en kombimaskin erbjuder vi dig att köpa via oss och ha installerat vid inflyttningen.

Som blivande hyresgäst kommer du efter kontraktsskrivningen att bjudas in till ett val- och tillvalsmöte då du får mer information och inspiration att göra dina val för din nya bostad.

Läs faktablad om Val och tillval [PDF]

VI reserverar oss för eventuella avvikelser eller ändringar för materialvalen.