Hökarängen, kvarteret Konsolbordet

Det nya huset i kvarteret Konsolbordet (akvarellmålning)

Folkhemsidyll i gröna Hökarängen På en naturtomt utmed Hauptvägen i gröna småskaliga Hökarängen bygger vi ett nytt hus i fyra våningar med 15 lägenheter.

Området

Den relativt glesa bebyggelsen omgiven av grönska gör området i sig lugnt och tilltalande. Lägg därtill promenadavstånd till såväl sjön Magelungen som Drevviken samt Farsta centrum med shopping, restauranger och all tänkbar service. Det finns möjlighet till en aktiv fritid med närhet till bad, fiske och ridning. I stadsdelen finns det året runt tillgång till is-, sim- och idrottshall. Strax söder om Farsta finns även Ågesta friluftsområde med motionsspår och golfbana. Barnomsorgen i stadsdelen är väl utbyggd med ett fyrtiotal förskolor. I stadsdelen finns även en mängd fritids och grundskolor samt fyra gymnasieskolor.

Service

Här finns bra närservice med livsmedelsaffärer, mindre butiker, apotek, café och restauranger samt en närvårdcentral. Näraliggande Farsta Centrum har på senare år byggts om till ett av Stockholms populäraste köpcentrum med förstaklassig shopping och all tänkbar service. Gallerian har idag över hundra butiker och flera livsmedelsbutiker, post, banker och systembolag. Här hittar du även bibliotek, Vår teater och ett femtontal restauranger och kaféer

Kommunikationer

Från det nya kvarteret är det 500 meter till Hökarängens centrum och tunnelbanan.Resan från Hökarängen till Gullmarsplan tar 10 minuter med tunnelbanans gröna linje

Huset

Huset är ritat för att smälta in naturligt med 40- och 50-tals bebyggelsen med fasad i ljus puts med mörkare sockelvåning. Lägenheterna blir ettor till fyror på 41-101 kvm. Samtliga är ljusa och välplanerade med bra förvaring, de flesta med balkong eller uteplats. Det nya huset är ritat av AW Arkitekter och har adress Hauptvägen 27.

Gemensamma utrymmen

Cykelförvaring

Cykelställ i anslutning till huset.

Barnvagns- och rullstolsrum

Separat rum för förvaring av barnvagnar och utomhusrullstol finns ej.

Tvättmöjligheter

Samtliga lägenheter har plats förberedd för egen installation av tvättmaskin och torktumlare. Det finns ingen gemensam tvättstuga.

Förråd

Samtliga lägenhetsförråd är planerade inne i lägenheterna. Ettor och tvåor har ett förråd/ klädkammare medan treor och fyror har två.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Parkering

Ett begränsat antal parkeringsplatser finns i anslutning till huset.

Sophantering

Behållare för hushållssopor planeras i anslutning till huset. Övrigt avfall lämnas i källsorteringsenhet i intilliggande hus.

Lägenheterna

Lägenheterna blir ljusa tack vare husets fria läge. De flesta har dessutom fönster i minst två väderstreck. Storlekarna från ett till fyra rum och kök, på cirka 40 till 100 kvm. Planlösningarna är överlag lättmöblerade och yteffektiva. Ettorna har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Övriga lägenheter är planerade med separat kök i direkt samband med vardagsrummet som har utgång till balkongen eller uteplatsen. Samtliga förråd är planerade inne i lägenheterna. I treor och fyror finns två förråd/klädkammare medan de mindre lägenheterna har ett förråd. Med undantag för ettorna har alla lägenheter balkong eller uteplats, samtliga med kort eller långsida i soligt söderläge. Golven är genomgående vacker parkett, med undantag för badrum. Där läggs klinker och väggarna blir helkaklade. Badkar är standard och det finns plats förberedd för egen installation av både tvättmaskin och torktumlare. I de välplanerade köken är det förberett för egen installation av diskmaskin.

Standard och material

Hall

Golv: Parkett

Väggar:Tapet, målad vägg bakom hatthylla

Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga. Förberett för egen installation av polislås. Hatthylla.

Badrum

Golv: Klinker

Väggar:Kakel

Övrigt: Badkar som standard, badrumsskåp med spegel. Plats förberedd för egen installation av tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

Golv: Parkett

Väggar:Tapet

Övrigt: Fönsterbänk i natursten.

Vardagsrum

Golv: Parkett

Väggar:Tapet

Övrigt: Fönsterbänk i natursten.

Kök

Golv: Parkett

Väggar:Målas, kakel ovanför diskbänk.

Övrigt: Kyl/frys i kombination eller separat beroende på lägenhetsstorlek, spis med spiskåpa, bänkskiva i laminat och skåpinredning med målade luckor. Förberett för egen installation av diskmaskin och plats för mikrovågsugn. Fönsterbänk i natursten.

Balkonger eller uteplats

Lägenheterna på två till fyra rum och kök har balkong eller uteplats. Balkongerna har stilrena perforerade räcken i målad plåt. Uteplatserna är plattsatta och skärmas av på kortsidorna med väggar i trä.

TV, telefoni och Internet via bredband

Huset ansluts till Stockholmshems nya bredbandsnät som ger tillgång till IP-TV-, IP-telefoni- och Internettjänster med hög kapacitet.