Gröndal, kvarteret Korvetten

Det nya huset i kvarteret Korvetten (3D-grafik)

Utmed Gröndalsvägen nedanför en skogklädd sluttning, strax söder om korsningen med Bryggvägen, planerar vi ett hus i sex våningar med totalt 24 lägenheter. Intill ligger Gröndals bollplan och förbi huset går en promenadväg upp till Fregattvägen och strövområdena kring Vinterviken. På bekvämt avstånd finns Gröndals centrum med hållplats för tvärbanan

Området

Området brödtext

Service

I Gröndal finns ett charmigt småstadslikt centrum med café, restauranger, livsmedelsaffär mm. Närheten till vattnet, med Mälaren och sjön Trekanten och dess gröna omgivning intill knuten, är påtaglig i Gröndal, tillsammans med flera större parkområden som strövområdena kring Vinterviken, med koloniträdgårdar och café. I närliggande Liljeholmen finns ett stort utbud av service; livsmedelsaffärer, butiker, samhällsservice och mycket annat. Här byggs även en galleria med all tänkbar shopping och service med planerad invigning hösten 2009. Det finns flera för- och grundskolor samt gymnasium i och omkring Gröndal. Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid hittar du på Hägersten- Liljeholmens stadsdelsförvaltnings webbplats.

Kommunikationer

Tvärbanans hållplats i Gröndals centrum ligger cirka 700 meter eller knappt tio minuters promenad från de nya husen. Nästa hållplats österut är knutpunkten Liljeholmen med en restid till T-centralen på 10 minuter med tunnelbanan. Med tvärbanan västerut är det tre hållplatser till Alvik. Precis utanför huset på Gröndalsvägen finns även hållplats för buss till Liljeholmen och vidare till Älvsjö station.

Huset

Det nya området blir ljust med husfasader i ljus puts som bryts av med partier i en varm kulör, balkongskärmar utförs med frostat glas. Träpartier i ek ger en välkomnande värme till entréerna. Planteringar med marktäckande växter och buskar planeras omkring huset som en naturlig övergång till parkmarken omkring. Nya bilplatser ställs iordning en bit bort längs med Gröndalsvägen. I en låg entrébyggnad vid ingången planeras ett förråd för barnvagnar och rullstolar samt ett rum för källsortering.

Gemensamma utrymmen

Cykelförvaring

Cykelställ i anslutning till ingången mot Gröndalsvägen.

Barnvagns- och rullstolsrum

Ett rum för barnvagnar och rullstolar i utbyggnaden i anslutning till ingången.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Sophantering

Inkast för hushållssopor finns på gården. Ett gemensamt utrymme för källsortering finns i utbyggnaden i anslutning till ingången.

Tvättmöjligheter

I lägenheterna är det förberett för installation av egen tvättpelare eller tvättmaskin och torktumlare i bredd, beroende på lägenhetsstorlek. Ingen gemensam tvättstuga.

Lägenhetsförråd

Lägenhetsförråd till alla lägenheter ställs i ordning på vindsvåningen.

Lekplats

I grönområdet söder om det nya huset finns sedan tidigare en lekplats som rustas upp i samband med nybyggnaden i området.

Parkering

Ett antal bilplatser ställs i ordning i området knappt 200 meter österut på andra sidan Gröndalsvägen. Handikapplatser nära ingången.

Lägenheterna

De 24 nya lägenheterna är tvåor till fyror, samtliga är ljusa och välplanerade med balkong eller uteplats i soligt västerläge. Alla planlösningar öppnar upp från hallen mot rymliga vardagsrum med köksdelen i direkt anslutning. Tvåorna har plats förberedd för installation av egen tvättpelare medan treor och fyror har plats för egen tvättmaskin och torktumlare i bredd. Tvåorna är på 46 kvm med ett sovrum med plats för enkelsäng. Treor och fyror är 81 respektive 88 kvm stora, båda har ett sovrum med plats för dubbelsäng och ett respektive två mindre sovrum med plats för enkelsäng och arbetshörna. Golven är genomgående parkett och badrummen är helkaklade med klinkergolv och väggar med vitt kakel som standard. Treor och fyror har badkar som standard. I köken är det förberett för installation av egen diskmaskin.

Standard och material

Hall

Golv: Ekparkett.

Väggar:Tapet.

Övrigt: Säkerhetsdörr med brevinkast och tittöga. Förberett för egen installation av polislås. Hatthylla.

Vardagsrum

Golv: Ekparkett.

Väggar:Tapet.

Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

Kök

Golv: Ekparkett

Väggar:Målat, kakel över bänkinredningen.

Övrigt: Kyl/frys eller kyl och frys separat, beroende på lägenhetsstorlek. Spis med glaskeramikhäll och ugn. Spiskåpa med forcering. Bänkskiva med plastlaminat ek och skåpinredning med vitmålade luckor. Förberett för installation av egen diskmaskin och plats för egen microvågsugn. Fönsterbänk av natursten.

Sovrum

Golv: Ekparkett.

Väggar:Tapet.

Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

Badrum

Golv: Klinker.

Väggar:Kakel, helt i vitt är standard.

Övrigt: Badrumsskåp och spegel. Förberett för installation av egen tvättpelare eller tvättmaskin och torktumlare i bredd, beroende på lägenhetsstorlek. Badkar är standard i treor och fyror.

Balkonger / Uteplatser

Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Balkongerna har räcken med överliggare och skärmar av frostat glas. Uteplatserna är belagda med betongplattor. Både balkonger och uteplatser är utrustade med eluttag och vädringsbeslag.

TV, telefoni och internet via bredband

Huset ansluts till Stockholmshems nya bredbandsnät som ger tillgång till TV-, telefoni- och Internettjänster med hög kapacitet. Uttag installeras i sovrum, kök och vardagsrum.

Ritningar