Farsta kvarteret Perstorp

Det nya huset i kvarteret Perstorp bild3 (3D-grafik)

På toppen av Ekebergabacken i Farsta bygger vi fyra punkthus i fem våningar. Totalt planeras 70 nya tvåor till fyror med balkong eller uteplats. Det höga läget ovanför Drevviken gör lägenheterna ljusa och ger de övre våningarna en vidsträckt utsikt.

Området

Det nya området har adress Ekebergabacken 85-91 och är ritat av Arkitekter Engstrand & Speek. Från kvarterets nordvästra hörn sträcker sig ett grönområde med en promenadväg ned till badplatsen vid viken och bort längs med vattnet.

Service

Farsta Centrum har på senare år byggts om till ett av Stockholms populäraste köpcentrum som med förstaklassig shopping och all tänkbar service förenklar vardagen för alla Farstabor. Gallerian har idag över hundra butiker och flera livsmedelsbutiker, post, banker, systembolag och apotek. I centrum hittar du även bibliotek, Vår teater och ett femtontal restauranger och kaféer.

Kommunikationer

Från toppen av Ekebergabacken kan du ta buss till Farsta centrum på några minuter, att istället promenera den knappa kilometern tar cirka 10-15 minuter. Från centrum tar resan till Gullmarsplan 12 minuter med tunnelbanans gröna linje.

Huset

Husen får vitputsade fasader med detaljer som balkonger och stuprör i en grå kulör. Balkongerna får delvis glasade räcken, samtliga med kort- eller långsidan riktade mot öster. Lägenheterna på bottenvåningen får uteplats mot gården.

Gemensamma utrymmen

Balkonger eller uteplats

Lägenheterna har balkong eller uteplats. Balkongerna är riktade med lång eller kortsida mot öster. De plattbelagda uteplatserna är placerade mot gården.

Cykelförråd

Cykelförråd är planerade i separata gårdshus i anslutning till varje entré samt utmed gårdens östra långsida.

Barnvagns- och rullstolsrum

Ett rum för barnvagnar och rullstolar finns i anslutning till varje trapphus.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Tvättstuga

Gemensamma tvättstugor planeras i källarplan respektive entréplan i hus 1 och 3.

Sophantering

Sopnedkast planeras där gården ansluter till Ekebergabacken. För övrigt avfall byggs källsorteringsrum på gården.

Föreningslokal

Den lokala hyresgästföreningen har en föreningslokal med wc och pentry i det befintliga bostadskvarteret på Ekebergabacken.

Förråd

Förråd är planerade i samtliga lägenheter.

Lekplats

En lekyta för de mindre barnen ställs i ordning på gården med sandlåda, rutschkana och något gungdjur.

Parkering

Under gården byggs ett kallgarage med drygt 90 bilplatser. Ett uppvärmt utrymme för MC-parkering iordningsställs med åtkomst från garaget. Längs med Ekebergabacken skapas även drygt 70 parkeringsplatser längs gatan.

Lägenheterna

Lägenheterna är ljusa med yteffektiva och lättmöblerade planlösningar. Huvudsakligen blir det mindre välplanerade lägenheter på två respektive tre rum och kök. Det planeras även ett antal fyror. Storlekarna varierar mellan 41 och 93 kvm. Alla lägenheter har balkong eller uteplats mot söder, öster eller nordöst och fönster i minst två vädersträck. Planlösningarna är ljusa och varierade. I de flesta öppnar sig hallen in mot ljusa vardagsrum med hörnfönster, med nära genomgång till köket. Alla nås med hiss och har förråd planerade i lägenheten. Badrummen har badkar och är helkaklade med klinkergolv, i övriga rum läggs ekparkett. I köken är plats förberedd för egen installation av diskmaskin och i badrummen för tvättmaskin.

Standard och material

Hall

Golv: Linoleum

Väggar: Tapet, ytan under hatthyllan målas.

Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga. Förberett för egen installation av polislås. Hatthylla

Vardagsrum

Golv: Ekparkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Fönsterbänk i natursten.

Sovrum

Golv: Ekparkett

Väggar: Tapet

Övrigt: Fönsterbänk i natursten.

Badrum

Golv: Klinker

Väggar: Kakel

Övrigt: Badkar och badrumsskåp med spegel. Förberett för egen installation av tvättmaskin.

Kök

Golv: Ekparkett

Väggar: Målas, kakel ovanför diskbänk.

Övrigt: Kyl/frys i kombination eller separat beroende på lägenhetsstorlek, spis med spiskåpa, bänkskiva i laminat och skåpinredning med målade luckor. Förberett för egen installation av diskmaskin och plats för mikrovågsugn. Fönsterbänk i natursten.

Lägenhetsförråd

Golv: Linoleum

Väggar: Målas

Övrigt: Hylla och klädstång

TV, bredband, telefoni

Huset ansluts till bredbandsnät. I nätet erbjuds IP-TV-, IP-telefoni- och Internettjänster.