Aspudden, kvarteret Hemgården

Det nya huset i kvarteret Hemgarden (3D-grafik)

Utmed Blommensbergsvägen intill Aspuddens skola bygger vi 59 nya lägenheter i tre hus på fem våningar i naturlig parkmiljö. Bara ett par minuters promenad från Aspuddens tunnelbana och lika nära till vackra promenadvägar vid sjön Trekanten och utmed Mälaren

Området

Aspudden är tillsammans med Midsommarkransen en av Stockholms äldsta förorter. Området är grönt med mycket naturmark mellan husen och flera små parker. Det började bebyggas redan år 1894 och har en tydlig småstadskaraktär i de äldsta delarna. De nya husen i kvarteret Hemgården gränsar till Aspuddens skola och Stockholmshems klassiska 50-talshus på Styrbjörnsvägen. Ett par minuter bort finns strövområdena kring Vinterviken, med koloniträdgårdar, café och vackra promenadstråk utmed Mälaren. Närmaste badplats finns vid sjön Trekanten i slutet av Blommensbergsvägen.

Service

I Aspudden finns ett charmigt småstadslikt centrum med caféer, restauranger, livsmedelsaffärer m m. I Liljeholmen finns ytterligare service och här byggs även en galleria med all tänkbar shopping och service, med planerad invigning hösten 2009. I Aspudden med omnejd finns flera olika för- och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Brännkyrka. Intill Aspuddens skola finns Aspuddens parklek med djur och aktiviteter för barn samt minigolfbana. Strax intill ligger Aspuddens idrottsplats.

Kommunikationer

Aspuddens tunnelbanestation ligger cirka 300 meter från de nya husen. Restiden till T-centralen är cirka 12 minuter. Första stationen för tunnelbanan i riktning mot T-centralen är Liljeholmen med anslutning till Tvärbanan. Från Blommensbergsvägen går bussar mot Telefonplan och Älvsjö

Huset

Huset brödtext

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd

Tre separata cykelförråd iordningsställs på Blommensbergsvägen 160, ett för varje hus med egna entréer i nära anslutning till gatan.

Barnvagn- och rullstolsrum

Alla tre husen har ett rum för barnvagnar och rullstolar i anslutning till trapphuset. På Blommensbergsvägen 158 finns det i entréplan och i källarplan i de andra husen.

Tvättstuga

Tre gemensamma tvättstugor iordningsställs inom kvarteret, varav en är grovtvättstuga.

Sophantering

Inkast för hushållssopor finns på gården. Ett gemensamt utrymme för källsortering finns i anslutning till de befintliga husen på Styrbjörnsvägen.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Parkering

Det iordningsställs 41 bilplatser utmed återvändsgatan i området. Gatan slutar i en vändplan och en mindre parkering som används av lärarna vid Aspuddens skola.

Lägenheterna

De 59 nya lägenheterna är tvåor till fyror, samtliga är ljusa hörnlägenheter med fönster i två och upp till hela fyra väderstreck. Samtliga har balkong eller uteplats. Alla planlösningar öppnar upp från hallen mot rymliga vardagsrum med utgång till balkongen eller uteplatsen. Vardagsrummen ansluter till köken med praktisk nära genomgång från hallen. Tvåorna är välplanerade på 53 eller 56 kvm med rymliga vardagsrum. Treorna är på 64- 65 kvm och har ett sovrum för dubbelsäng och ett mindre sovrum. De yteffektiva fyrorna på 73 kvm har ett sovrum för dubbelsäng och två mindre sovrum. Golven är genomgående parkett och badrummen har klinkergolv, kaklade väggar samt badkar som standard. I badrummen är det förberett för installation av egen tvättpelare och i köken för egen installation av diskmaskin.

Standard och material

Hall

Golv: Ekparkett.

Väggar:Tapet.

Övrigt: Säkerhetsdörr med brevinkast och tittöga. Hatthylla.

Kök

Golv: Ekparkett.

Väggar:Tapet, kakel över bänkinredningen.

Övrigt: Kyl/frys eller kyl och frys separat, beroende på lägenhetsstorlek. Spis med glaskeramikhäll och ugn. Spiskåpa med forcering. Bänkskiva med plastlaminat och skåpinredning med målade luckor. Förberett för installation av egen diskmaskin och plats för egen microvågsugn. Fönsterbänk av natursten.

Vardagsrum

Golv: Ekparkett.

Väggar:Tapet.

Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

Sovrum

Golv: Ekparkett.

Väggar:Tapet.

Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

Badrum

Golv: Klinker.

Väggar:Kakel.

Övrigt: Badkar, badrumsskåp och spegel. Förberett för installation av egen tvättpelare.

Lägenhetsförråd

Lägenhetsförråd till alla lägenheter ställs i ordning i källarvåningen på Blommensbergsvägen 156 och 160.

Balkonger / Uteplatser

Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Balkongerna har räcken med överliggare och skärmar i perforerad lackad plåt. Uteplatserna är belagda med betongplattor och ramas in av buskar. Både balkonger och uteplatser är utrustade med eluttag.

TV, telefoni och internet via bredband

Huset ansluts till Stockholmshems nya bredbandsnät som ger tillgång till TV-, telefoni- och Internettjänster med hög kapacitet. Uttag installeras i sovrum, kök och vardagsrum.

Ritningar

Ritningar på husens alla våningar

Här nedan kan du se ritningar på alla våningsplanen i de nya husen. Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Översikt på det nya området

 

 

Ritning Aspudden (3D-grafik)                 Ritning Aspudden (3D-grafik)

Våningsplan, 4 trappor                          Våningsplan, 3 trappor

Ritning Aspudden (3D-grafik)                 Ritning Aspudden (3D-grafik)

Våningsplan, 2trappor                           Våningsplan, 1trappor

Ritning Aspudden (3D-grafik)                Ritning Aspudden (3D-grafik)

Entréplan                                                Källarplan