Årstadal, kvarteret Sjövik 7

Det_nya_huset_i_kvarteret_Sjovik_7_(3D-grafik)

Vid Årstavikens vatten i den nya stadsdelen Årstadal bygger vi 96 nya hyresrätter. Ett stenkast från vattnet med några hundra meter till tvärbanan planeras de nya lägenheterna i ett u-format hus. Ytterligare ett hus planeras för att komplettera kvarteret så att en lugn och grön innergård skapas. Längs kvarterets ena sidan löper den öppna allén Sjöviksvägen och på motsatt sida finns Fredsborgsgatan med Fredsborgsparken i sydväst.

Området

Området Årstadal i Liljeholmen är en ny stadsdel som håller på att växa fram på promenadavstånd till innerstaden. Den är belägen vid Årstavikens vatten med grönområdet Årstaskogen som granne

Service

nyinvigda Liljeholmstorget, en knutpunkt för kommunikationer med butiker och samhällsservice som vårdcentral, apotek, bank, post med mera. Vinterviken och sjön Trekanten finns i närområdet och några minuter bort finns Södermalms hela kultur- och nöjesutbud. Fram till 2015 ska bostäder för runt 7000 personer byggas i området och antalet arbetsplatser ska växa från 9000 till 16000. I de nya kvarteren planeras bland annat för livsmedelsbutik, restauranger och kaféer. Redan idag finns en grundskola för klass 1-5, invigd hösten 2005 samt två förskolor

Kommunikationer

Från det nya kvarteret är det 300 meter till tvärbanans hållplats Årstadal med nästa station Liljeholmen eller pendeltågstationen Årstaberg. Till Gullmarsplan tar resan 8 minuter. Du kan även ta dig till Södermalm via cykeloch gångvägen över nya Årstabron.

Huset

Större delen av huset byggs i sju våningar, med de två översta etagen indragna mot Vingårdsgatan. I söder utmed Fredsborgsgatan blir huset fem våningar högt. Fasaden blir ljus med gröngrå sockelvåning, de indragna etagen bryter av i en lite mörkare grå nyans. Ljusa tvättstugor byggs i bottenplanet med ingång från gården och cykelrum planeras lätt tillgängliga från gatan. Barnvagnsrum är placerade i anslutning till varje trapphus. I kvarterets bottenvåning planeras tre mindre butikslokaler och en lokal för förskola. Parkeringsplatser finns att hyra i ett intilliggande garage. Det nya huset har adress Fredsborgsgatan 21-23, Vingårdsgatan 9-13 och Sjöviksvägen 50-52.

Gemensamma utrymmen

Cykel- och barnvagnsrum

Barnvagns- och rullstolsrum finns i varje entré i bottenplan.

Cykelförråd

finns med ingång direkt från gatan, två mot Sjöviksvägen och ett mot Vingårdsgatan.

Hiss

Samtliga lägenheter nås av hiss.

Tvättstuga

Tre tvättstugor, varav en grovtvättstuga, ställs i ordning med ingång från gården.

Sophantering

För hushållssopor finns sopsugsnedkast på gården och för källsortering planeras ett återvinningsrum.

Föreningslokal

Under förutsättning att det bildas en lokal hyresgästförening iordningställs en föreningslokal på drygt 30 kvm med wc och pentry, i bottenplanet mot Vingårdsgatan.

Förråd

Lägenhetsförråd för säsongsförvaring är planerade i lägenheterna.

Lekplats

En lekyta för de mindre barnen ställs i ordning på innergården.

Parkering

Parkeringsplatser finns att hyra genom Stockholm Parkering i ett garage som iordningställs i fastigheten intill.

Lägenheterna

Lägenheterna är planerade med hallar som övergår i öppna, ljusa vardagsrum med nära genomgång till köken, de flesta har genomgående planlösning som ger mycket ljus och en känsla av rymd. Det stora flertalet är yteffektiva tvåor till fyror på 60- 100 kvm, men det blir även ett par ettor och femmor. De allra flesta har balkong eller uteplats, mot söder eller in mot gården. Det läggs ekparkett i alla rum och lägenhetsförråd för säsongsförvaring är praktiskt planerade i varje lägenhet. Badrummen har badkar och är förberedda för egen installation av tvättmaskin och torktumlare.

Standard och material

Hall

Golv: Ekparkett

Väggar:Tapet

Övrigt: Kapphylla. Säkerhetsdörr med tittöga, förberett för egen installation av polislås.

Badrum

Golv: Plastmatta

Väggar:Kakel

Övrigt: Badkar, spegel, badrumsskåp, plats förberedd för egen installation av tvättmaskin.

Kök

Golv: Ekparkett

Väggar:Målas, kakel ovanför diskbänk

Övrigt: Skåpinredning med målade luckor. Spis med häll, spisfläkt, kyl och frys, fönsterbänk av sten, plats förberedd för egen installation av diskmaskin och microvågsugn.

Förråd/Klädkammare

Golv: Ekparkett

Väggar:Målas Övrigt: Klädhylla

Vardagsrum

Golv: Ekparkett

Väggar:Tapet Övrigt: Fönsterbänk i sten.

Sovrum

Golv: Ekparkett

Väggar:Tapet

Övrigt: Fönsterbänk i sten.

Balkong eller uteplats

De allra flesta lägenheterna har balkong eller uteplats. Uteplatserna är planerade mot gården och balkongerna byggs mot söder eller in mot gården.

TV, bredband, telefoni

Huset ansluts till bredbandsnät. I nätet erbjuds IP-TV-, IPtelefoni- och Internettjänster.

Ritningar

Ritningar på våningsplan

 

Sjovik Ritning (3D-grafik)              Sjovik Ritning (3D-grafik)

                  Entréplan                                     Våningsplan, 1 trappa 

Sjovik Ritning (3D-grafik)                    Sjovik Ritning (3D-grafik)

Våningsplan, 2-4 trappor                              Våningsplan, 5 trappor 

Sjovik Ritning (3D-grafik)

   Våningsplan, 6 trappor