Årstadal, Kvarteret Golvläggaren

Se alla bilder

Vid Liljeholmskajen håller en helt ny stadsdel på att växa fram med promenadavstånd till innerstan. Ett tiotal kvarter med runt 1 500 bostäder är redan nu inflyttade. När området står färdigt kommer det bestå av ca 4 200 bostäder.

En ny kajpromenad vid vattnet sträcker sig bort till Årstabroarna och Årstaskogen. Stadsdelens nya mötesplats Sjövikstorget invigdes sommaren 2009, med vattenkontakt, grönska, uteserveringar och solbryggor ut på Årstavikens vatten.

Golvläggaren byggs precis intill tvärbanans station Årstadal. Norrut är nästa hållplats Liljeholmen med anslutning till tunnelbana och buss. Söderut från Årstadal är nästa stopp Årstaberg med anslutning till pendeltåg. Resan till Gullmarsplan tar tio minuter och från Liljeholmen når du T-centralen på samma tid.

Husen

Golvläggarens fasad ut mot gatan består till största delen av tegel och på innergården av vit puts. På gården planeras generöst med grönska, många sittplatser och ytor för de mindre barnens lek. Det kommer också att finnas ett orangeri för hyresgästerna att odla sina egna växter. Balkongerna får glasräcken.

I ett av trapphusen finns också en förskola med utsläppsgård, i en annan en Ica-närbutik. I fastigheten kommer hyresgästerna även ha tillgång till gemensamma utrymmen som tvättstugor, hyresgästlokal, källsortering och grovsoprum.

 Barnvagnar och rullstolar: Finns i anslutning till trapphusen.

 Sittplatser: Iordningsställs på flera ställen på gården.

 Uteplatser: För lägenheter på entréplan.

 Garage: 87 p-platser och 21 mc-platser. Ett visst antal p-platser är försedda med laddstolpar för elbilar. Särskilda p-platser för rörelsehindrade finns i anslutning till fastigheten. Besöksparkering på omgivande gator.

 Cykel: Cykelrum. Cykelpollare. Finns på entré- och markplan samt på gården. Totalt 266 st.

 Förråd: Finns i källare/ vindeller inne i respektive lägenhet.

 Skola: Förskolegård.

 + Tvätt: 2 tvättstugor samt en grovtvättstuga. Förberett för installation av egen tvättkmaskin och torktumlare i alla lägenheter.

 Sopor och källsortering: Sopsug på gården. Sopsorteringsrum.

 Hyresgästlokal: Lokal med pentry och Wc.

 Orangeri: För egen odling av växter.

 Lekytor: Sandlåda och klätterställning.

3D-presentation

I 3D-presentationen av kvarteret Golvläggaren kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland alla projektets lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheterna och skriva ut dem.

Se 3D presentation

Lägenheterna

Golvläggarens 153 lägenheter varierar från två rum och kök till fem rum och kök på mellan 48-119 kvm. Med en jämn fördelning mellan två till fyra rum och kök och färre femrummare. Alla fyror har en extra WC utöver extra badrum. Lägenheterna har hög utrustningsstandard med parkettgolv, kakel i badrummet och balkong och/eller uteplats.

 

Standard och material

  • Takhöjd: Takhöjd 2.60
  • Kök: Vita köksluckor med mattborstade beslag, bänkskiva av varmgrå laminat, två diskhoar och stänkskydd i vitt blankt kakel 100x300 mm. Rostfria vitvaror. Kyl och frys eller kombinerad kyl/frys beroende på lägenhetsstorlek. Spis. Fläkt. Diskmaskin och mikrovågsugn. Fönsterbänk av natursten.
  • Badrum: Tvättställ med kommod och spegelskåpi vitt, badkar alternativt duschvägg. Förberett för tvättmaskin och torktumlare. Badrum för golvplacerade maskiner har bänkskiva samt vita väggskåp med mattborstade beslag. Badrum utan bänkskiva har spelskåp ovanför handfat. Handdukstork.
  • Balkong/Uteplats: Lägenheterna har balkong eller uteplats med räcken av cembrit. Uteplatserna är belägna mot innergården och har markbeläggning av ljus betongsten. Eluttag, klädhängare och belysningsarmatur finns.
  • Förvaring: Kapphylla i hall. Högskåps- eller skjutdörrsgarderober. Klädkammare enligt ritning. I huvudsak har lägenheterna förråd i källarvåningen eller i anslutning till trapphuset.
  • Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga samt tidningshållare intill dörren. Postboxar finns i trapphusens entréhallar.
  • Golv: Klinker 100X100mm  i badrum. Ekparkett med eklaserade socklar i övriga lägenheten. Mindre yta av klinker i hall.
  • Väggar: Kakel 100X300mm  i badrum, målade väggar i övriga lägenheten. Kakel ovan diskbänk.
  • Tv, telefoni och bredband: Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber.

Val och tillval

När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en inredningsstandard med bland annat vackra parkettgolv, målade väggar och helkaklat badrum. För att göra inredningen lite mer personlig har du också möjlighet att göra ett antal val och tillval.

Några val erbjuds fritt som t ex andra kulörer på stänkskydd ovan köksbänk, väggar och om du vill ha en annan färg på badrumskommoden. Tillval som t ex tapet, induktionshäll och duschhörna i frostat glas väljs mot en extra kostnad. Tvättmaskin och torktumlare alternativt en kombimaskin erbjuder vi dig att köpa via oss och bekvämt ha installerat vid inflyttningen.

Som blivande hyresgäst kommer du efter kontraktsskrivningen att bjudas till ett val- och tillvalsmöte då du får mer information och inspiration att göra dina val för din nya bostad. Du kommer också att få möjlighet att besöka en visningslägenhet och även din egen lägenhet en tid innan inflyttning.

Val och tillval för din bostad kan du titta närmare på i vår butik på Hornsgatan 128.

Service

Strax intill Årstadal, vid Liljeholmskajen, finns ett levande torg med restauranger, caféer och matbutiker. I Marievik finns dessutom banker, gym och service. Sommartid kan du njuta av soldäck, lekpark, parkbänkar och badplatser längs med kajen. I det närliggande Liljeholmens centrum finns ett brett utbud av bank, apotek, vårdcentral, restauranger, matbutiker, caféer och en galleria med cirka 90 butiker.

En ICA Nära-butik och en förskola med 4 avdelningar i fastigheten bidrar också till bekvämligheterna. Ytterligare ett par förskolor och en grundskola finns i stadsdelen i dag. Fler förskolor planeras.

På berget intill fastigheten förbereds en stork parklek, som ska vara färdigställd under senare delen av 2015.

De nya husen byggs cirka 50 meters promenad från tvärbanans hållplats i Årstadal. Norrut är nästa hållplats Liljeholmen med anslutning till tunnelbana och buss.

Söderut från Årstadal är nästa stopp Årstaberg med anslutning till pendeltåg. Resan till Gullmarsplan tar tio minuter med Tvärbanan och från Liljeholmen tar du tunnelbanan till T-centralen på samma tid.