Årstadal, kvarteret Årstadalsskolan 4

En bit upp från Liljeholmskajen i Årstadal bygger vi totalt 153 nya lägenheter. Det sex våningar höga bågformade lamellhuset klättrar 13 meter i höjdled längs Sjöviksbackens kurva.

Lägenheterna har väl tilltagna balkonger eller uteplatser och öppna planlösningar mellan kök och vardagsrum, vilket gör bostäderna ljusa och luftiga.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Lägenheterna

Lägenheterna har balkong eller uteplats och öppna planlösningar mellan kök och vardgsrum, vilket gör dem ljusa och luftiga.

Läs mer om lägenhetsstandard och material under respektive rubrik.

Kök

Golv: Ekparkett.

Väggar: Målade, kakel över bänkskiva.

Övrigt: Kyl/frys eller kyl och frys separat beroende på lägenhetsstorlek. Spis med glaskeramikhäll och ugn. Spiskåpa med forcering. Bänkskivor med plastlaminat och skåpinredning med lackerade luckor. Förberett för installation av egen diskmaskin. Plats för egen microvågsugn.

Hall

Golv: Ekparkett.

Väggar:Tapet.

Övrigt:Säkerhetsdörr med brevinkast och tittöga i lägenheter en trappa upp och uppåt i huset. Förberett för installation av tillhållarlås. Lägenheter i markplan har säkerhetsdörr utan brevinkast. Postboxar finns i entréplan för dessa lägenheter.

Badrum

Golv: Klinker.

Väggar: Kakel, helt i vitt är standard.

Övrigt: Badrumsskåp och spegel. Badkar är standard. Förberett för installation av egen tvättmaskin och torktumlare i bredd alternativt som tvättpelare,  beroende på lägenhetsstorlek. Lägenheter på fyra respektive fem rum och kök har badrum och extra wc.

 

Sovrum och vardagsrum

Golv: Ekparkett.

Väggar: Tapet.

 

Balkonger och uteplatser

Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Uteplatserna är belagda med betongplattor. Balkongerna och uteplatserna är utrustade med eluttag och utebelysning.

Ritningar etapp 2

Här kan du se ritningar på husets alla våningsplan.

Lägenheterna som förmedlas i etapp 2, är port 35-37 och 41-43.

Här är ritningarna för samtliga våningar samlade i en pdf-fil lämplig för utskrift.
Ritningar Sjöviksbacken 25-43, våning för våning (PDF-fil, <2Mb)

Klicka på länkarna nedan för att se bilder över respektive våning. När du klickar första gången visas en mindre bild. Nästa gång du klickar får du upp en större bild.

Ritning 4 tumnagel

Sjöviksbacken-35-bv_37-43-bv

Ritning 5 tumnagel

Sjöviksbacken-35-1tr_37-43-bv 

 Ritning 6 tumnagel

Sjöviksbacken-35-2tr_37-1tr_41-43-1tr 

 Ritning 7 tumnagel

 Sjöviksbacken-35-3tr_37-2tr_41-43-2tr

Ritning 8 tumnagel

Sjöviksbacken 35-4tr_37-3tr_41-43-3tr 2tr

 Ritning 9 tumnagel

Sjöviksbacken 35-5tr_37-4tr_41-43-4tr3tr 

 Ritning 10 tumnagel

Sjöviksbacken Ritning-10-Sjöviksb-35-6tr_37-5tr_41-43-5tr  

 

Huset

Det bågformade huset slingrar sig uppför backen och bryts på två platser upp i pelarportiker som öppnar upp in till gården. Här bildas torgytor med bostadsentréer och små butikslokaler. Högst upp i kvarteret planeras en förskola.

FAsaden mot Sjöviksbakcen putsas i en ljust grå färg, i kontrast till varma röda och orangea toner som är fond för balkongerna. Gården är utformad med terrasser med grässlänter, sittplatser och planteringar med en blandning av marktäckande växter och träd. På gångarna bildar betongsten i olika grå nyanser ett stilfullt mönster.

Hiss

Samtliga lägenheter nås med hiss.

Barnvagns- och rullstolsrum

Ett rum för barnvagnar och rullstolar finns i alla trapphus.

Cykelrum

Ett cykelrum iordningställs i källarplanet med direkt anslutning till cykelvägen upp mot Årstabron över till Södermalm.

Tvättmöjligheter

Det finns ingen gemensam tvättstuga i huset. I lägenheterna är plats förberedd för installation av egen kombimaskin, eller tvättmaskin och torktumlare i bredd, beroende på lägenhetsstorlek.

Sophantering

Behållare för husållssopor finns vid varje trapphus längs Sjöviksbacken. Ett rum för källsortering iordningställs vid trapphuset på Sjöviksbacken 25. Behållare för glas och tidnignar finns vid garageinfarten.

Föreningslokal

Under förutsättning att det bildas en lokal hyresgästförening iorningställs en mindre träfflokal i bottenvåningen mot gården på Sjöviksbacken 29.

Förråd

Lägenhetsförråd till samtliga lägenheter finns i källarplan.

Lekplats

En lekyta med sandlåda för de mindre barnen och sittplatser ställs i ordning i anslutning till huset.

Parkering

Parkeringsplatser att hyra kommer att finnas i garage under gården. Uthyrningen hanteras av Stockholm parkering.

Förskola

En förskola planeras högst upp i kvarteret. Delar av gården är planerad som vistelseyta för förskolan.

Tv, telefoni och Internet vi bredband

Tv-, telefoni-, och Internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Observera att abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende därför inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning av tjänster finns på www.stockholmshem.se/bredband.

Området

Vid Liljeholmskajen håller en helt ny stadsdel på att växa fram med promenadavstånd till innerstan. Ett tiotal kvarter med runt 1500 bostäder är redan nu inflyttade. När området står färdigt kommer det bestå av ca 4 200 bostäder.

En ny kajpromenad vid vattnet sträcker sig bort till Årstabroarna. Stadsdelens nya mötesplats Sjövikstorget invigdes sommaren 2009, med vattenkontakt, grönska och plats för uteserveringar och solbryggor ut på Årstavikens vatten.

Service

I stadsdelen finns nödvändig närservice som successivt utökas med fler kaféer, restauranger och livsmedelsbutiker. Vid närbelägna Liljeholmstorget finns en stor galleria med butiker och all tänkbar service.

I Hornstull, på andra sidan Liljeholmsbron, finner du ett rikt utbud av kaféer, restauranger och kulturliv.

Kommunikationer

De nya husen byggs med knappt 10minuters promenadavstånd till pendeltågsstationen Årstaberg, med bara några minuters restid till Södra station, Älvsjö eller Centralstationen. Strax intill pendeltågsstationen finns Tvärbanans hållplats Årstaberg. Med tvärbanan tar du dig till Liljeholmen med byte till bussar och t-bana på 5 minuter eller till Gullmarsplan på 8 minuter. Resan till t-centralen från Liljeholmen tar 10 minuter.

Via gångoch cykel-banan på nya Årstabron kan du också ta dig direkt över till Södermalm, väljer du att ta cykeln över bron tar det mindre än 10 minuter.