Årstadal - Årstadal Studenthus

Vid tvärbanans hållplats Årstadal bygger vi 172 studentlägenheter med inflyttning våren 2018 i Årstadals Studenthus. Studenhuset ingår i kvarteret Syllen. Norrut är nästa hållplats Liljeholmen med anslutning till tunnelbana och buss. Söderut från Årstadal är nästa stopp Årstaberg med anslutning till pendeltåg. Resan till Gullmarsplan tar tio minuter och från Liljeholmen når du T-centralen på samma tid.

Vid Liljeholmskajen håller en ny stadsdel på att växa fram med promenadavstånd till innerstan. Ett tiotal kvarter med runt 1 500 bostäder är redan nu inflyttade. När området står färdigt kommer det bestå av ca 4 200 bostäder.

En ny kajpromenad vid vattnet sträcker sig bort till Årstabroarna och Årstaskogen. Stadsdelens nya mötesplats Sjövikstorget invigdes sommaren 2009, med vattenkontakt, grönska, uteserveringar och solbryggor ut på Årstavikens vatten.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Har du frågor om hur det är att bo i nybyggt? Läs några vanliga Frågor och svar.

Husen

Årstadal Studenthus igår i kvarteret Syllen. Hela kvarteret Syllen består av tolv delvis sammanbyggda huskroppar, varav två är studentbostäder, som vrider sig som ett pärlband av olikfärgade hus längst med Stuckatörvägen, som är en tvärgata till Förmansvägen.

Bostadshusen har en fasad ut mot gatan består av glaserat tegel i höstfärger som rött, orange, gult och grönt medan fasaden in mot gården är putsadi vitt och grönt. Gården är uppdelad i två nivåer med trappor och ramper emellan. Det finns en utsläppsgård för förskolan, planteringar, sittplatser, lekplatser och sopnedkast till sopsug. Till gården kommer man från portiker, trappor eller direkt från gatan vid Golvläggargränd.

I en del av Syllen planeras en samlingslokal - under förutsättning att en lokal hyresgästförening bildas.

I Syllen planeras även en förskola med tre avdelningar.

Gemensamma utrymmen

 • Cykelrum finns på entréplan och i källare
 • Barnvags-rullstolsrum finns på entréplan och på garageplan
 • Källsorteringsrum finns på Golvläggaregränd 10
 • Postboxar finns i entréhall och tidningshållare vid respektive lägenhetsdörr
 • Sopsugsnedskast, 5 st finns på gården
 • Gården kommer att färdigställas etappvis och beräknas vara färdigställd hösten 2019
 • Parkering i garage med platser för 118 bilar och 12 mc. Färdigställs etappvis under hösten 2018 till sommaren 2019. Särskilda platser för funktionshindrade och elbilar kommer också att finnas.

Gårdsöversikt

 

Lägenheterna

Standard och material

Inredning och ytskikt

 • Golv Klinker i badrum, WC och vid entré. Linoliumgolv i sobra kulörer.
 • Väggar: Helkaklat i badrum.Kakel ovan bänk i kök. Målat i övriga lägenheten.
 • Kök Vitlackerade skåpsluckor med rundade kanter och bygelbeslag. Kyl/Frys. Fristående spis med glaskeramikhäll. Spisfläkt. Bänkskivor i grå laminat med rak kantlist.Plats förberett för mikrovågsugn.
 • Badrum Tvättställ, duschstång.
 • Balkong Inga balkonger
 • Förvaring Garderobsinredning och förråd enligt lägenhetsritning.
 • Övrigt Säkerhetsdörr. Postbox i entréhall. Elektronisk låssystem till allmänna utrymmen och portar. Gemensam tvättstuga.
 • Tv, telefoni och bredband Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber

Lägenheter mot Södertäljevägen är utrustade med ljudklassade föster och balkongdörrar och har inglasade balkonger.

Av de 357 lägenheter i Syllen byggs cirka 172 studentlägenheter - Årstadals Studenthus -  i storleken  ett rum och kök.

Ytskikten har valts med omsorg. Köken är geneöröst planerade med ljusa och hållbara materialval, diskställ i köksskåp för att frigöra bänkyta samt ett generöst badrum. Spis med glaskeramikhäll och ugn. Alla lägenheter har förråd och är samordnat med övrig förvaringsyta bakom skjutdörrar inne i bostaden.

Tillgång till snabb lägenhetsservice, elektroniskt låssystem med nyckelbrickor och bredband via fiber med hög kapacitet. Värme och vatten ingår i hyran.

Samtliga bostäder uppfyller funktionskraven för studentboende.  Lägenheterna uthyres omöblerade.

Lediga studentlägenheter annonseras på Bostadsförmedlingen i Stockholms webbplats.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

 

Möbleringsförslag

Samtliga bostäder uppfyller funktionskraven för studentboende.  Lägenheterna uthyres omöblerade.

Lediga studentlägenheter annonseras på Bostadsförmedlingen i Stockholms webbplats.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Möbleringsförslag

Området

Kollektivtrafik

Det nya husen byggs cirka 300 meter från tvärbanans station Årstadal. Norrut är nästa hållplats Liljeholmen med anslutning till tunnelbana och buss. Söderut från Årstadal är nästa stopp Årstaberg med anslutning till pendeltåg. Resan till Gullmarsplan tar tio minuter och från Liljeholmen når du T-centralen på samma tid.

Barnomsorg

I kv Syllen byggs en förskola med 3 avdelningar. I området finns ytterligare flera förskolor.

Service

Caféer, restauranger och matbutiker, frisörer etc finns i närområde. En station bort med tvärbanan finner du Liljeholmstorgets galleria med ett brett utbud av butiker, apotek, bank, vårdcentral och fler restauranger.

Övrigt

Området kommer att färdigställas etappvis och beräknas vara byggarbetsplats till och med hösten 2019.

Syllen Gårdsöversikt