Älvsjö Studenthus - Kv Sjöbotten

Fasad Sjöbotten

Välkommen till Älvsjö Studenthus - Inflyttning hösten 2016.

Älvsjö studenthus i kvarteret Sjöbotten är ett kontorshus på Mässvägen i Älvsjö som är ombyggt särskilt för studenter. Studenthuset har 279 studentlägenheter varav 16 är loftlägenheter, byggda 2015-2016.

Lägenheterna är ettor och tvåor med generösa kök och ljusa materialval. Här bor du nära grönområden men samtidigt bara ett stenkast från stan.

Några av lägenheterna nås via loftgångar som är vända mot den nya innergården. I huset har du som student också tillgång till tre bokningsbara studierum.

Lediga studentlägenheter annonseras på Bostadsförmedlingen i Stockholms webbplats.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Med hänsyn till det stora och akuta behovet av bostäder för nyanlända med uppehållstillstånd har SHIS Bostäder erbjudits att tillfälligt under ett år hyra 93 lägenheter i kv Sjöbotten. Lägenheterna är ännu inte färdigställda och när en eventuell inflyttning kan ske är inte klart.

SHIS Bostäder är en stiftelse inom Stockholms stad med uppdraget att tillhandahålla genomgångsbostäder för nyanlända med uppehållstillstånd.

Här kan du läsa mer om stadens arbete med bostäder för nyanlända stockholm.se/flyktingar.

Husen

ALLMÄNNA UTRYMMEN

Gemensamhetsutrymmen: I huset finns också en gemensam lobby i entréplan.  Här finns lägenheternas postboxar, gemensamma sittplatser och kontor för administrationspersonal. Det finns även en stor och ljus tvättstuga samt ett gym med gruppträning av olika slag. Husen har en belyst innergård med boulebana, planteringar, sittbänkar, trappor i trä. Gården ligger i ett läge med sol på eftermiddag och kväll under de ljusa månaderna. Framför studentanläggningen mot Stockholmsmässan anläggs ett litet torg med möjlighet att spela basket samt ett utegym.

Cykelförråd/parkering: Vid huset finns en cykelparkering med 250 platser utomhus samt 192 platser i ett låsbart cykelförråd..

Hiss: Samtliga lägenheter nås av hiss.

Tvättmöjligheter: Det finns en gemensam tvättstuga med 7 enheter med bokningsbara tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Sophantering: Alla lägenheter i anslutning till gården tillgång till sopnedkast med omslutande växtlighet och en separat byggnad för grovsopor.

Förråd: Lägenhetsförråd till samtliga lägenheter finns inne i bostaden, samordnat med övrig förvaringsplats bakom skjutdörrar.

Parkering:  I anslutning till huset finns 50 st platser för bilar varav två för rörselsehindrade.

Övrigt: Alla bostäder och hus uppfyller bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

 

Lägenheterna

 

I Älvsjö Studenthus finns 279 varierande och yteffektivt nybyggda studentlägenheter. Ettor på 24-29 kvm varav 16 stycken är loftlägenheter samt 12 stycken tvåor fördelat på 36-61 kvm i loft. Takhöjden är 3 meter för ettorna och 4.20 meter för loftlägenheterna. Här får du eget boende med badrum, rymligt kök, bra förvaringsutrymmen och vissa har en fransk balkong. Några lägenheter har fönster i två väderstreck.

Ytskikten har valts med omsorg. Köken är geneörst planerade med ljusa och hållbara materialval, diskställ i köksskåp för att frigöra bänkyta samt ett generöst badrum. Spis med glaskeramikhäll och ugn. Alla lägenheter har förråd och är samordnat med övrig förvaringsyta bakom skjutdörrar inne i bostaden.

Alla lägenheter och gemensamhetutrymmen har Aptus, ett elektroniskt låssystem med nyckelbrickor.

Samtliga bostäder uppfyller funktionskraven för studentboende.  Lägenheterna uthyres omöblerade. Ritningar för respektive lägenhet kan fås av Bostadsförmedlingen.

Värme och vatten ingår i hyran. Varje lägenhet har anslutning till Öppen fiber.

 

Materialval

Golv: Linoleummatta i rum och kök, svart klinker i badrum.

Väggar. Vitmålade i rum. Vitt kakel ovan köksbänk och badrum.

Kök: Släta vita luckor med handtag i bortstat stål. Vit spis med galskeramikhäll och ugn.

Badrum: Badrumsskåp, handdukskrokar

Övrigt: Säkerhetsdörr till samtliga lägenheter.

 

 

Service

Älvsjö Studenthus ligger i ett kollektivtrafiknära läge med gångavstånd till pendeltåg och bussförbindelser vid Älvsjö station och anslutning till ett av Stockholms regionala cykelstråk. Här har du nära till naturen, elljusspår och  endast 5 min till nybyggda Älvsjö torg där du hittar det mesta du behöver i vardagen – välsorterade mataffärer, vårdcentral, apotek, kiosk, restauranger – och bibliotek.

I Älvsjö studenthus kommer också ett gym med gruppträning finnas.

 

Se Älvsjö centrum i Google Maps

Läs mer om Älvsjö Centrum

 

Bilder

 

Tvättstuga Sjöbotten