Upptäck Hässelbys guldkorn

Publicerad


På kartan kan du se några av de guldkorn som är väl värda ett besök i Hässelby.

Har du koll på guldkornen i Hässelby? Stockholmshems förvaltare Thomas Ericsson tar oss med på en rundtur i området.

Det är en kall men solig vårdag vi möter Thomas Ericsson på distrikts kontoret för att gå på en rundtur i Hässelby. Hans engagemang och entusiasm för Hässelby går inte att ta miste på.

- Hässelby har otroliga möjligheter och en ovanlig kombination av närhet till Mälaren, naturen och många möjligheter till olika aktiviteter. Det glöms ofta bort när man beskriver stadsdelen i olika sammanhang, säger han.

Han vill att det ska finnas ännu mer att göra i området och därför stödjer Stockholmshem bland annat Samba Fotball Academy som har öppna Pelada-fotbollsmatcher för ungdomar i området. Pelada innebär att man spelar helt öppna fotbollsmatcher, vem som helst får vara med och man kan spela nästan var som helst.

Redan idag finns det mycket att göra i Hässelby.

- Hässelby är en naturdröm, säger Thomas. Närheten till naturen möjliggör aktiviteter som ridning, odlingar i kolonilotter, inlinesåkning, löpning, promenader och bad.

Närheten till naturen

Viola Karlström, som är ordförande för den lokala Hyresgästföreningen i Hässelby, håller med.

- Hässelby är mycket vackert och naturnära. Jag skulle inte kunna tänka mig att bo någon annanstans.

Viola är ofta ute i naturen, gärna med hunden Tintin.

- Det finns härliga stigar man kan promenera på och det är trevligt att man ofta möter någon man känner.

Hässelby är ett typiskt 50-talsområde med många låga hus som är byggda kring öppna innergårdar. Det ger en otrolig närhet till naturen och det finns många fina platser att besöka. Ett exempel på detta är Hesselby slott, som återfått sin gamla stavning, med en vacker park alldeles intill Grimsta idrottsplats.

- Vi på Stockholmshem värnar våra hyresgästers trivsel och hoppas i framtiden att ännu fler kommer att upptäcka Hässelbys möjligheter och kapacitet, säger Thomas.