Rågsved

Bjursätragatan/Rågsvedsvägen, kv Bäverdalen

Rågsved ligger ca 9 km söder om Stockholm city. Området har vuxit fram sedan 1950-talet och består av en blandning av låghus och höga punkthus. Den kuperade terrängen i Rågsved har medfört att området fått naturliga grön- och skogsytor. Inte bara placeringen, utan också arkitekturen, var banbrytande för sin tid med praktiskt och nytänkande i fokus.

Stockholmshem i Rågsved

Av total drygt 4 400 bostäder I Rågsved äger och förvaltar Stockholmshem knappt 970 lägenheter. Husen har under åren renoverats successivt utan att göra avkall på 1950-talets funkisinspirerande utseende. Bland Stockholmshems bostäder i området finns även lägenheter i nyproducerade hus, dvs fastigheter som uppförts på 2000-talet.    

Närservice, skola och fritid

I Rågsved centrum finns ett mindre utbud av service och butiker. Bland annat hittas här apotek, livsmedel, restauranger, frisörer m m. Även i grannområdet Högdalen finns ett något större utbud av butiker och annan service. I området finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Huddinge.

I Högdalen finns dessutom goda möjligheter till bad och idrott. Naturen i Snösätraskogen och Magelungen ligger alldeles runt knuten.

Kommunikationer

På drygt 20 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till T-centralen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Rågsved

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Beondedialog på Rågsveds torg

Tack Rågsved

Tack till alla er som besökte återkopplingsdagarna i Rågsved. För ett år sedan tyckte ni till och nu fick vi möjlighet att visa vad vi jobbat med sedan dess.

Läs mer om Rågsved

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning: