Elektronisk faktura

Om du inte längre vill ha pappersfaktura eller skriva in långa OCR-nummer vid betalning så kan du anmäla dig till e-faktura. Med elektronisk faktura går hyresbeskedet direkt in i din internetbank och du kan betala med en enda knapptryckning: "Godkänn".

Hur gör jag?

Gå in i din internetbank för att se om din bank erbjuder elektronisk faktura för betalning till Stockholmshem. Det är till internetbanken du gör din anmälan och det är även dit du vänder dig om du har frågor om elektronisk faktura.

Alla våra olika hyresobjekt är möjliga att betala med elektronisk faktura – lägenheter, lokaler och bilplatser/garage. Juridiska personer kan för närvarande dock inte använda elektronisk faktura.

Vanliga frågor

Vad är e-faktura (elektronisk faktura)?
En e-faktura skickas till dig via din internetbank. Fakturan kan du se i internetbanken och den ser ut precis som en pappersfaktura.

Hur vet jag att jag fått en e-faktura till min internetbank?
Du måste regelbundet kontrollera hos din internetbank om du har några e-fakturor som kommit in för betalning.

Får jag en pappersfaktura också?
Nej, när du anmält dig till e-faktura får du inte längre någon pappersfaktura.

Vilken information får jag på e-fakturan?
E-fakturan innehåller samma uppgifter som en pappersfaktura.

Stockholmshem använder ibland hyresbeskedet för information till dig som hyresgäst. Även den elektroniska fakturan kommer alltså att ha samma information. Därför är det bra om du alltid läser igenom fakturan i samband med att du betalar den.

Kan jag kombinera en e-faktura med autogiro?
Ja, det går bra. Det innebär att du får en e-faktura men du behöver inte godkänna den. Den kommer automatiskt att betalas på förfallodagen. Har du inte autogiro idag kan du hämta ansökningsblankett här och skicka in den eller kontakta oss enligt nedan.

Vilken information behöver jag för att anmäla mig?
Det enda du behöver fylla i själv i anmälan i din internetbank är ditt avtalsnummer, som t ex finns på din hyresavi. Om du betalar hyra för en lägenhet, lokal eller bilplats som du själv inte är kontraktsinnehavare för, är det viktigt att du uppger kontraktsinnehavarens namn och personnummer i meddelanderutan på anmälan.

När betalas en e-faktura?
När du har godkänt din e-faktura hos din internetbank ser banken till att den betalas på förfallodagen.

När måste jag anmäla mig till e-faktura?
Senast den första vardagen i månaden måste vi få din anmälan om du vill ha nästa hyresinbetalning som elektronisk faktura. Därefter får du varje månad ett meddelande i din internetbank när du fått en ny faktura.

När får jag e-fakturan?
E-fakturan får du vid samma tidpunkt som du skulle ha fått pappersfakturan.

Vad händer om jag byter bank?
Om du byter bank måste du själv anmäla dig hos din nya bank för tjänsten e-faktura.

Var vänder jag mig om jag har frågor om e-faktura?
För allmänna frågor kan du även kontakta din internetbank. Har du frågor om betalningar, innehållet i fakturan och liknande, kontakta oss via kundtjänst på tel:
08 – 508 39 000.